"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Mert Uygun: Pandemide Vatandaşın İhtiyaçlarına Odaklandık

  • 10 Mayıs 2021

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?



MERT UYGUN: Çanakkale Belediyesi’yle iletişimimiz iyi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’la ortak çalışmalar gerçekleştirebiliyoruz. Şu an üzerinde birlikte çalıştığımız bir projemiz var. Kendi coğrafyamızda, Kazdağları’nın bize sunduğu bereketli topraklarımızda kadınların, gençlerin ve kırılgan grupların istihdam edilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Birlikte nice güzel işler yapacağımıza inanıyorum.


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 



MERT UYGUN: Bayramiç’e fayda sağlayacak, halkın refahını artıracak her düşünceyi ve çalışmayı önemsiyorum. Esnafa katkı sağlayacak projelere de önem veriyoruz. Yönetime geldiğimiz günden bu yana Bayramiç Esnaf Odası, Ziraat Odası ve üretici kooperatifleriyle iletişimimiz iyi olmuştur. Esnafın ve çiftçinin yaşadığı sıkıntıları oda başkanlarıyla birlikte takip ediyoruz. İlçemizde sporu geliştirmek için spor kulüpleriyle irtibat kuruyoruz. Her türlü desteği vermeye hazırız.


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 



MERT UYGUN: Pandemi dönemi tüm dünyada olumsuz etki yarattı. Bu dönemde sıkıntıya düşen vatandaşların ihtiyaçlarına yöneldik. Yaşlı vatandaşlara sağlık ve bakım hizmeti verdiğimiz “Ömre Vefa” projemizi hayata geçirdik. Büyüklerimizin hem sağlık kontrollerini yapıyoruz hem de yaşam alanlarını periyodik olarak temizliyoruz. “Askıda Fatura” ve “Gıda Bankası” projelerimizle ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında oluyoruz. Projelerimiz vatandaşlar tarafından destekleniyor ve övgü alıyor.


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 


MERT UYGUN: Bizim bir hayalimiz var. Bu ilçede yaşayan insanların mutlu ve huzurlu olmasını istiyoruz. En büyük projemiz bu. “Hayat Bayramiç’te Güzel” diyerek yola çıktık ve bunun için hizmet veriyoruz. Diğer çalışmalarımız, bu projemizin ayrıntılarıdır.


İlçemizin genel görünümünü daha modern ve rahat bir yapıya kavuşturma hedefimiz vardı. Merkezdeki hizmet birimlerimizden kademe ve itfaiyeyi şehirdışına alarak modern bir tesisi ilçemize kazandırdık. Yakın bir zamanda birimlerimiz yeni yerine taşınacak. Mevcut alanı da en kısa sürede otopark olarak düzenleyerek ilçe merkezimizdeki trafik sorununu çözeceğiz.

Tabaklar Deresi’nin etrafı kötü görünüyor ve tehlike arz ediyordu. Bu alanı düzenledik, yürüyüş ve dinlenme alanına dönüştürdük. 


Şehiriçi ulaşım projemizi hayata geçirdik. Pandemi nedeniyle sadece pazaryeri kurulan alanlarda Çarşamba günleri uyguluyoruz. Vatandaşlara her saat başı ulaşım imkânı sağlıyoruz.

Çeşitli spor dallarında turnuvalar ve konser etkinlikleri düzenledik. Futbol turnuvaları gençlerin ilgisini çekti, çocuklar da satranç turnuvasına geniş katılım gösterdi. Çocuklara ve gençlere spor konusunda ilçemizin daha etkin olacağının sözünü vermiştik. Pandemi öncesinde yaptığımız etkinliklerle bunu gösterdik. Yapacağımız spor kompleksiyle gençlerin ve çocukların spor aktivitelerinden faydalanmasını sağlayacağız.


Pandemi öncesi “Tohum Takas Şenliği” gerçekleştirdik. Milli bayramları coşku içinde kutladık. 19 Mayıs’ta “Gençlik Festivali” hayalimiz var, pandemi sonrası hayata geçireceğiz.

Bölgemizde meyve üretimi her geçen gün artıyor. Bu nedenle meyve suyu fabrikası projesi bizim için oldukça önemli.

İlçemizdeki düğünler yemekli ve kalabalık olduğundan üzeri kapalı düğün yerleri hazırladık. Bu yerlere yenilerini ekliyoruz.


Mevcut panayır yerini düzenledik. “Ağustos Panayırı”, “İda Festivali”, “Tohum Takas Şenliği” ve “Tarım Fuarı”nı birleştirerek yine pandemi sonrası hayata geçireceğiz. İlçemize “Kültür ve Sanat Evi” kazandıracağız. Planlaması bitti, ihale aşamasına geldik. Burası sinema ve tiyatro salonuyla, mesleki kurslarla ve farklı dallardaki eğitim kurslarıyla hizmete sunulacak.

Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar yaptık, beslenme noktaları oluşturduk. Çok yakında hayata geçecek bakımevi için çalışmalara devam ediyoruz. Bu bakımevinde hayvanların tedavisi ve kısırlaştırması yapılacak. Veteriner hekimi, kurumumuz bünyesine kattık. Can dostlarımızın mutlu ve sağlıklı olmasını istiyoruz.


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 


MERT UYGUN: Pandemi bütün önceliklerimizi değiştirdi. Şu an vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik önceliklerimiz var. Pandemi koşullarının iyiye gitmesiyle birlikte tüm projelerimizi hayata geçireceğiz.


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 


MERT UYGUN: Muhalefet partisi belediyesi olduğumuz için bazı kısıtlamalarla karşılaşıyoruz. Yapacağımız çalışmalara farklı kurumlardan gerekli desteği alamadığımız durumlarla karşılaştık. Desteğin yanında engel olma girişimleri de karşımıza çıktı. Tüm bunlara rağmen vatandaşa hizmette engel tanımıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz.


Bayramiç Belediyesi


Kurumsal Yapı: Başkan, Başkan Yardımcıları, Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Zabıta Amirliği, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Hal Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, İşletme Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü.


Stratejik Hedefler: Kurumsal yapıya yönelik tedbirler geliştirmek. Kentsel altyapının tamamlanmasını ve geliştirilmesini sağlamak. Çevre bilincini artırmak. Belediyeyle vatandaş arasındaki iletişimi güçlendirmek. Sosyal faaliyetler üretmek ve geliştirmek. İhtiyaç sahiplerine yönelik her türlü yardımı gerçekleştirmek ve yaygınlaştırmak. Kültürel ve sosyal faaliyetler üretmek. İlçemizdeki yeşil alanları korumak ve yaygınlaştırmak. Tarihi ve kültürel mirası koruyarak ileriye taşımak. 


Çalışan Sayısı: 28 kadrolu memur, 7 sözleşmeli personel, 12 daimi işçi, 151 Bayramiç Belediyesi Personel Ltd. Şti. işçi.


Bütçe: 77.000.000 TL


Mert Uygun


Trakya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. 2017’de CHP Bayramiç İlçe Başkanlığı’na, 2019 yerel seçimlerinde Bayramiç Belediye Başkanlığı’na seçildi. Evli ve bir çocuk babasıdır.



Önerilen Haberler