"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ercan Özalp: Amacımız, Kendine Özgü Kimliğiyle Örnek Bir İlçe Yaratmak

  • 17 Mayıs 2021

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


ERCAN ÖZALP: Kırklareli Belediyesi’yle herhangi sorun yaşamıyoruz. İşbirliğimiz olumlu yönde devam etmektedir. 


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 


ERCAN ÖZALP: Belediyemiz tarafından Vize Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruldu. Ancak pandemi süreci nedeniyle genel kurul çalışmaları tamamlanamadı. İlk fırsatta çalışmalar tamamlanarak vatandaşlar bu konuda bilgilendirilecek ve kooperatife üye olmaları sağlanacak. Kooperatifimizin ilçemiz hane ekonomisine katkıda bulunması için belediyemiz tarafından desteklenecektir.


Yine belediyemiz tarafından hayata geçirilen “Yerel Üretici Pazarı”nda Vizeli kadınlar, evlerinde ürettikleri çeşitli ürünleri yer-kira ücreti ödemeden satıyor ve ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. 


İlçemizde bulunan STK’lara belediyemiz tarafından her türlü destek verilmektedir. Kent konseyimiz bulunmamaktadır. 


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 


ERCAN ÖZALP: Pandemi öncesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ilçemizde çocuk oyun grupları kuruldu, palyaçolarla yüz boyama etkinliği gerçekleştirildi, Hacivat-Karagöz gösterisi yapıldı, top ve balon dağıtıldı, anı fotoğrafları çekildi ve çeşitli sanatsal faaliyetlerin yer aldığı çadır etkinlikleri yapıldı.


Pandemi sürecinde ise, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla online resim yarışması düzenlendi. Belediye araçları gün içinde çocuk şarkıları eşliğinde ilçedeki mahalleleri gezerek şenlik ortamı sağladı.


Pandemi öncesi Gençlik Festivali kapsamında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri yapıldı, fener alayı ve konser programı düzenlendi.


Engelli vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve onları sosyal hayata dahil etmek için büyük gayret sarf ediyoruz. Okula gitmesi gereken engelli çocukları, belediyemizin araçlarıyla götürüyoruz. Yine hastaneye gitmesi gereken engelli vatandaşları belediyemizin araçlarıyla ücretsiz olarak çevre sağlık kuruluşlarına ve hastanelere götürüyoruz. Yalnız yaşayan yaşlılara üç öğün yemek ulaştırıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere erzak ve gıda yardımında bulunuyoruz.


Pandemi yasakları başlamadan önce kadınlara yönelik etkinlikler düzenledik, Anıtkabir gezisi yaptık. Kadınlar için 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Çanakkale ilimizde bulunan şehitliklere gezi düzenledik.


İlçemizde yeni doğan bebekler ve aileleri düzenli olarak ziyaret edilerek bebeğin ihtiyaçlarını içeren hediye paketi verilmektedir.



Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 


ERCAN ÖZALP: İlçemize doğalgaz gelmesi için gerekli olan tüm çalışmalara destek verdik. Gasdaş’la protokol imzaladık, kazı ve altyapı çalışmaları yaptık, ilçemizde doğalgaz kullanımı başladı. Doğalgaz çalışmalarında ikinci etaba geçildi.


İlçemizin tüm caddeleri ve sokakları her gün düzenli olarak temizlenmektedir. Temizlik işlerinin aksamaması için ekipman ve personel sayımızı artırdık. 


İlçemizdeki sorunlu caddeler ve sokaklar belediyemiz ekipleri tarafından düzenli olarak kontrol edilmektedir. Sorun bulunan cadde ve sokaklar, belediyemiz ekipleri tarafından onarılmaktadır.


Sahipsiz sokak hayvanları için ilçemizin belirli noktalarında beslenme alanları oluşturuldu. Bu alanlar, belediyemiz ekipleri tarafından kontrol edilerek sokak hayvanlarının beslenmesi sağlanmaktadır. “Rehabilitasyon Merkezi” kurma çalışmalarımız devam etmektedir.


İlçemizdeki parklar ve bahçeler düzenli olarak temizlenmektedir. Parklarda bulunan oyun grupları yenilendi. 


İlçemizde atıl durumda bulunan yaklaşık beş dönümlük arazi, yapılan düzenlemelerle çok güzel bir park alanına dönüştürüldü,  “Zübeyde Hanım Parkı”  adıyla ilçemiz vatandaşlarının hizmetine açıldı.


Devlet Mahallesi’nde Vesile-Aykut Küçükesin Parkı açıldı.


Devlet Mahallesi 18. Cadde’nin altındaki çocuk parkı tamamlandı ve burada yaşayan çocukların hizmetine sunuldu.


43.000 metrekarelik İnce Koru Mesire Alanı yeniden düzenlendi. En kısa sürede ihalesi yapılarak vatandaşların kullanımına açılacaktır.


“Belediye WhatsApp Hattı” hizmet vermeye başladı. Belediyemizin tüm sosyal medya hesapları güncellendi, bu sayede istek ve şikâyetler anında değerlendirilmektedir. Ayrıca belediye binamızın girişine “Beyaz Halk Masası” kuruldu, belediyemize gelen vatandaşlara her türlü konuda yardımcı olunmaktadır.


İlçemiz esnafını her hafta ziyaret ediyorum. Onların sorunlarını dinliyoruz ve belediyemiz tarafından yapılabilecek olanları derhal çözüme kavuşturuyoruz.


Amatör Ligler’de mücadele eden iki tane takımımız bulunmaktadır. Bunlar, Vize Spor ve Acar Spor Kulüpleri’dir. Spor kulüplerimize maddi ve ayni destek verilmektedir. Yaz aylarında tüm vatandaşların ve çocukların katılabileceği “Yaz Spor Kursları” düzenlenmektedir.


Uluslararası Cittaslow Ağı (Sakin Şehir) unvanımızla Vize’nin tanıtımını yapmaya gayret ediyoruz. 


Göreve başladığımız 2019 yılında 12. Vize Tarih ve Kültür Festivali’ni gerçekleştirdik. Pandemi nedeniyle festival ve konser etkinliklerini yapamadık. 


İlçemizdeki okullarla sürekli irtibat hâlindeyiz. Okulların her türlü sorununu çözüme kavuşturuyoruz. Öğrenciler için dijital ortamda çeşitli etkinlikler (resim yarışması, şiir yarışması vb.) düzenliyor, katılanlara ve kazananlara çeşitli hediyeler veriyoruz.


Belediyemiz bütçesiyle yapılacak olan “Kapalı-Açık Düğün Salonu” ve “Turizm Etkinlik Alanı” proje çizimlerinde son aşamaya gelindi.


Göreve başladığımız 2019 yılından itibaren ilçemizde bulunan mezarlıklar bakım ve onarım sürecine alındı. Cenaze ve defin hizmetlerimiz ücretsizdir. Cenaze nakil işlemlerinin sorunsuz bir şekilde yapılması için tam donanımlı bir cenaze nakil aracı aldık, şehiriçi ve şehirlerarası cenaze nakil işlemi ücretsiz yapılmaktadır.


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 


ERCAN ÖZALP: “Kültür Merkezi” yapmak istiyoruz. Ana caddemizin asfalt çalışmalarını ve ışıklandırmasını yeniden yapacağız, eksik kalan altyapı çalışmalarını tamamlayacağız.


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 


ERCAN ÖZALP: Merkezi yönetimden destek görememekteyiz.



VİZE BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü.



STRATEJİK HEDEFLER: Tarihi ve kültürel değerleri korumak. Yaşanabilir bir çevre, planlı bir yerleşim, sistemli bir altyapı oluşturmak. Bilgi ve teknolojiyi etkin yönetmek. Katılımcı, şeffaf ve insan odaklı bir yönetim anlayışı geliştirmek. Etrafıyla uyumlu, sahip olduğu değerlerle bütünleşik, farkında ve bilinçli, fiziki altyapısı güçlü, kurumsal bağlantıları ve işbirliği en üst seviyede, rekabet gücü ve çevresel sürdürülebilirliği olan, modernliğinin ve çağdaşlığının yanında kendine özgü kimliğiyle örnek bir ilçe yaratmak.

       


ÇALIŞAN SAYISI: 11 kadrolu memur, 15 kadrolu işçi, 12 tam zamanlı/sözleşmeli teknik personel, belediye şirketi çalışanı 68 personel.


BÜTÇE: 26.500.000,00 TL


 

ERCAN ÖZALP


İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ni bitirdi. 1992 yılında Tekirdağ Saray Belediyesi’nde veteriner hekim olarak memuriyet hayatına başladı. 1994 yılında Kırklareli Vize Belediyesi’ne geçiş yaptı, 2011 yılına kadar Vize Belediye Başkanlığı’nda veteriner hekim olarak çalıştı. 2011 yılında memuriyetten ayrılarak özel polikliniğinde veteriner hekimliğe devam etti. Beş yıl süreyle CHP Vize İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. 2019 yerel seçimlerinde Vize Belediye Başkanlığı’na seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 



Önerilen Haberler