"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Erol Dübek:

  • 17 Mayıs 2021

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


EROL DÜBEK: Belediyemiz, Edirne Belediyesi’yle bilgi alışverişi yaparak koordineli bir şekilde çalışmaktadır. İhtiyacımız olduğunda her türlü araç/gereç teminimiz sağlanmaktadır.


Gerekli olduğu hâlde bütçe yetersizliğinden dolayı alamadığımız çöp bidonu konusunda Edirne Belediyesi yardımcı olmuştur. Edirne Belediyesi’nin ustaları tarafından iki adet çöp kamyonumuz  tamir edilmiştir. 7.500 metrekarelik alanda kaldırımlardan sökülen kilit çıkma taş, ilçemizin yollarında kullanılmak üzere Edirne Belediyesi araçlarıyla ilçemize gönderilmiştir. Artezyen Caddesi’ndeki kavşakta Edirne Belediyesi tarafından havuz yapılmıştır. Belirli dönemlerde parkları, bahçeleri, kavşakları ve yeşil alanları çiçeklendirmek amacıyla Edirne ve Uzunköprü Belediyeleri’nin seralarından çiçek temin edilmiştir. Araçlarımız için gerekli olan bol miktarda lastik ve yedek parça, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden temin edilmiştir. Pandemi sürecinde Edirne Belediyesi’nden maske, dezenfektan ve kolonya, Uzunköprü Belediyesi’nden de maske tedarik edilmiştir.


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 


EROL DÜBEK: İlçemizde kent konseyi bulunmamaktadır. İlçe halkının büyük bir kısmı Roman vatandaşlardan oluşmaktadır. Bu nedenle Romanlar Derneği’yle, Esnaf ve Sanatkârlar Odası’yla işbirliği içerisinde çalışarak ilçe halkına istihdam sağlamaya çalışıyoruz. Tarım ilçesi olduğumuz için kooperatiflerle sürekli koordinasyon hâlindeyiz, dar gelirli çiftçilere yönelik gerekli yardımların yapılması ve kolaylık sağlanması konusunda takipçiyiz. Belediye imkânlarıyla, araçlarımızla ve personelimizle zor durumdaki çiftçilerin yardımına koşuyoruz.


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 


EROL DÜBEK: Demans/Alzheimer hastaları ve hasta yakınları, engelliler, yatağa bağımlı vatandaşlar gibi kırılgan grupların haklarının korunmasına yönelik tedbirler konusunda çalışıyoruz. Sağlık ve bakım hizmetlerinin kapasitesinin artırılmasına ve mekânlardaki fiziksel ortamın iyileştirilmesine yönelik girişimlerde bulunmak istiyoruz. Pandemi nedeniyle ve bütçe yetersizliklerinden dolayı çalışmalarımız sekteye uğruyor.


İlçemiz kadınlarının üretime katılabilmesi için istihdama yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kamu sektörüyle, özel sektörle ve STK’larla işbirliği yapılmasını, toplumsal cinsiyet eşitliği için eğitimlerin verilmesini önemsiyoruz. Bu anlamda Uzunköprü ve Kırcasalih Belediyeleri’yle yaptığımız işbirliği neticesinde ve Küplü Belediyesi’nin de iştarikiyle on iki ay sürecek olan Avrupa Birliği Kadın Emek Pazarı El Emeği Göz Nuru Projesi yazıldı, sonuç beklenmektedir. Bu proje kapsamında girişimci 100 kadınla İzmir-Avrupa karayolu üzerinde 50 satış noktalı bungalov yapılacak, iki ilçede ve bir beldede “Kadın Dayanışma Merkezi”, lokal ve “Hanım Evi” açılacak, çalışma atölyeleri kurulacak, kadınların kooperatifleşmesine yönelik çalışmalar yapılacak.



Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 


EROL DÜBEK: En önemli vaatlerimizden bir tanesi, sanayileşmeye önem vermek ve bu sayede göçü önlemekti. Diğer vaatlerimiz, hazineye ait tarlaları geçim sıkıntısı çeken dar gelirli ilçe halkına kazandırmak, TOKİ aracılığıyla 144 adet sosyal konut inşa etmek, yeni mezarlık, pazaryeri, terminal, yazlık düğün salonu ve yeni köprü yapmak, grayder temin etmek, yürüyüş ve bisiklet yolu yapmak, asfalt ve kilit taşı döşemesini gerçekleştirmek, kapanan meslek yüksekokuluyla adliyeyi tekrar açmak, yeni yatılı okul (lise) yapmak olarak sıralanabilir. Pandemi sebebiyle birçok vaadimizi gerçekleştiremedik.


Yeni mezarlık konusunda dosyamız hazırlandı, yardım için bakanlığa gönderildi ve uzun süre değerlendirmeye alınmaması sebebiyle Edirne milletvekili Okan Gaytancıoğlu sayesinde meclis gündemine taşındı. Konuyla ilgili cevap beklenmektedir.


Köprü yapımı tamamlandı, kilit taşı döşemesine devam edilmektedir.  


Meslek yüksekokulunun ve adliyenin tekrar açılması için girişimlerde bulunduk. Trakya Üniversitesi’nin rektörüyle bizzat görüştüm. Önceki dönem belediye başkanının sahip çıkmaması sebebiyle kapanan meslek yüksekokulunun tekrar açılmasının mümkün olmadığı bilgisini aldık. Adliye için de Adalet Bakanlığı’ndan olumsuz cevap geldi. Bu durum hem belediyemizi hem de ilçe halkını üzdü.


Pandemi sürecinde  maske, dezenfektan ve kolonya dağıttık. İşyerlerini, kurumları, dükkânları, ortak kullanım alanlarını ve yolları dezenfekte ettik. Altyapı çalışmaları gerçekleştirdik. Bozulan ve ham toprak olan yollar 23.980,36 metrekare kilit taşıyla, 4.684,50 metrekare bordürle döşendi.


Gazdaş’la işbirliği yaptık, birinci etap için 3.249 metrelik doğalgaz hattı tamamlandı.


Avrupa Birliği IPA desteğiyle proje süresi 24 ay ve bütçesi 434.138,27 euro olan ‘’Mandadere Mesire Alanı” projesi imzalandı, süreç devam etmektedir. Bulgaristan ortağımız Arda 2003 Derneği Stambolovo’yla  işbirliği yaparak iki ülke arasında sürdürülebilir turizmi geliştirmeyi amaçlıyoruz. 


Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle vatandaşlar için istihdam yaratmak ve ilçemizde ürün çeşitliliğini artırarak refah seviyesini yükseltmek hedefiyle hayata geçirmek istediğimiz “Sürdürülebilir Seracılık” projesi kabul gördü, 640 metrekarelik polikarbon sera yapıldı.


İlçemizde rekreasyon alanlarına ihtiyaç duyulması sebebiyle “Meriç Belediyesi Cafe ve Çay Evi”ni açtık. 


İçme suyu kuyularındaki suyun kalitesiz olmasından dolayı iki sulama kuyusunun su tahlillerini yaptırdık, satın aldık, kamulaştırma işlemlerini gerçekleştirdik, bu kuyulara 1.300 metrelik yeni terfi hattı döşedik, mevcut hatta bağladık ve vatandaşları temiz suya kavuşturduk. Vatandaşların hijyenik su tüketebilmesini sağlamak amacıyla faaliyette olan iki adet su deposuyla manevra odalarının tadilatını gerçekleştirdik, iç/dış boya ve badanasını yaptık.


Çatısı olmayan, Gençlik ve Kültür Merkezi’ne dönüştürülen binanın çatı kaplaması tamamlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bir adet damperli kamyon temin ettik, araç filomuzu zenginleştirdik.


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 


EROL DÜBEK: Vatandaşların mutlu, huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşamasını sağlamak önceliğimizdir.


Altyapı çalışmaları sebebiyle kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşenmesine izin verilmediği için karayollarına ait olan iki kilometrelik ana arter yol belediyemiz bünyesine alınmıştır. Belediyemize fazlasıyla mali külfet getirdiği için bu yolun tekrar karayolları ağına katılmasını sağlayacağız.


Vatandaşları modern, düzenli, standartlara ve yasalara uygun yeni pazaryerine kavuşturacağız.


İlçemiz mezarlığı dolduğu için yeni mezarlık yapılması zorunlu hâle geldi. Bu nedenle modern, düzenli, standartlara ve yasalara uygun yeni mezarlık alanını tamamlayacağız. Sel baskınlarını engellemek için dereleri perde duvarla çevirerek dere geçişlerini sağlamak adına iki adet menfez yapacağız. Kullanım maliyeti olmayan yenilenebilir enerji türlerini ilçemize getirmek için çalışacağız.


İlçemiz ekonomisi tarıma dayalı olduğundan köyleriyle birlikte göç vermektedir. Göç veren değil, göç alan bir ilçe olmak için tarım ve sanayi alanları oluşturacağız.

  

Yunanistan sınır kapısının ilçemiz hudutları dahilinde açılmasının ilçeye ekonomik açıdan getirisi olacağı düşüncesinden hareketle sınır kapısının ilçemizden açılmasını sağlamak istiyoruz.


Tüm ilçenin içme suyu hattını ve su şebeke yenileme çalışmasını tamamlayacağız. Proje, İller Bankası tarafından hazırlanmaktadır.


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 


EROL DÜBEK: En büyük zorluk, bütçe yetersizliği. Geçmiş yönetimden kalan borçlar, İller Bankası’nın belediyelerin payını düşürmesi, bu payın yetersiz kalması ve pandemi sürecinde azalan gelir, diğer zorluklar arasında sayılabilir.


MERİÇ BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Amirliği, İtfaiye Müdürlüğü.

 

STRATEJİK HEDEFLER: İlçemiz halkının ortak ihtiyaçlarını karşılamak üzere çözüm üretmek, gelirleri artırıcı önlemler almak, gereksiz harcamaların önünü keserek tasarruf yoluna gitmek, adil, şeffaf, yenilikçi, kararlı, vatandaş odaklı ve güler yüzlü hizmet sunmak, katılımcı, çağdaş, yaşam kalitesi artmış, ekonomisi gelişmiş bir ilçe profili oluşturmak.

 


ÇALIŞAN SAYISI: 11 kadrolu memur, 5 sözleşmeli memur, 3 kadrolu işçi, 15 taşeron işçi.


BÜTÇE: 14.011.825,00 TL 

 

EROL DÜBEK:

 

İstanbul Üniversitesi İktisadi Fakültesi'ni bitirdi. 1994 tarihinde yapılan mahalli idareler seçiminde CHP'den Meriç Belediye Başkanı seçildi. 2004 ve 2009 yılındaki yerel seçimlerde tekrar aday oldu ve yeniden belediye başkanı seçildi. 2014 yerel seçimlerinde seçilemedi. 2019 yerel seçimlerinde dördüncü kez Meriç Belediye Başkanı oldu. Evlidir. 

        

        




Önerilen Haberler