"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ramazan Oya: Altyapı Çalışmalarına Önem Veriyoruz

  • 17 Mayıs 2021

Belediyenizin il/ilçe belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


RAMAZAN OYA: Girişimde bulunsak da, il/ilçe ve diğer belde belediyeleriyle etkileşim içerisinde olamadık. “Kardeş Belediyeler” çalışmasıyla, Antalya Muratpaşa Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi’nin destekleriyle belde halkına hizmet vermekteyiz.


Küçük bir belde belediyesi olduğumuz için büyük belediyelerin desteğine her zaman ihtiyaç duyuyoruz. Farklı partilerin belediyeleriyle sorun yaşamıyoruz, ama destek de alamıyoruz. Parti farkını bu kurumlarda daha çok hissediyoruz.


Beldenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 


RAMAZAN OYA: Göreve geldiğimizde STK’larla fikir alışverişinde bulunduk. Halk toplantıları yaptık. Belde halkının öneri ve şikâyetlerine yönelik çalışmalar düzenledik. Fakat pandemi nedeniyle bu tür organizasyonlarımızı iptal etmek durumunda kaldık. Pandemi döneminde bu görüşmeleri belediyemizin sosyal medya kanalları aracılığıyla gerçekleştirmekteyiz.


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 


RAMAZAN OYA: Pandemi döneminde evlerinden çıkamayacak durumda olan vatandaşların zaruri ve genel ihtiyaçlarını karşıladık, sorunlarını dinledik. Pandemi sonrasında farklı projeler geliştirerek bu gruptaki vatandaşlara daha yoğun ilgi göstermeyi hedefliyoruz.


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 


RAMAZAN OYA: “Güneş Enerjisi Sistemleri” projemizle ilgili yaptığımız görüşmeler sonucunda ihale aşamasına geldik. Bu proje sayesinde belediye gelirinde tasarruf sağlayacağız.  


Altyapı çalışmalarına önem veriyoruz. Beldemizin birçok yolunu asfaltladık. Belediyemizin araç filosunu genişlettik. 


Beldemizde içme suyu hâlen asbestli ve pik borular aracılığıyla sağlanmaktadır. İnsan sağlığını tehdit eden bu hattı yenileyerek beldemizi daha sağlıklı bir içme suyu hattıyla buluşturmayı planlamaktayız. 


Pazaryeri ve Uzay Çatı projemizi maddi imkânsızlıklar nedeniyle hayata geçiremedik. 



Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 


RAMAZAN OYA: Eski adıyla Tyana günümüz adıyla Kemerhisar, Antik dönemden bu yana birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Kapadokya’nın başkenti de olmuştur. Tyana Su Kemerleri’nin bulunduğu bölgeyi araç trafiğine kapatarak bu alana yürüyüş yolu yapmak istiyoruz. Ayrıca bölgeye işyerleri açmayı hedefliyoruz, bölgeyi tarihi mirasıyla cazibe merkezi hâline getirmeyi amaçlıyoruz. Projeyle ilgili görüşmelerimizden şu âna kadar bir sonuç elde edemedik. Bu projeyle hedefimiz, beldeye gelen turist sayısını artırmak, yöresel ürünlerin satışından gelir elde etmek ve Kemerhisar’ı tekrar Kapadokya’nın başkenti yapmak.


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 


RAMAZAN OYA: Kemerhisar Belediyesi, İller Bankası dışında fazla geliri olmayan bir belde belediyesidir. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle çalışmalar ve projeler sekteye uğramaktadır. Göreve geldiğimiz günden bu yana birçok alanda tasarruf yaptık ve seçim öncesi verdiğimiz vaatleri yerine getirmeye çalıştık. Her koşulda bize inanmaktan vazgeçmeyen Kemerhisar halkına teşekkür ederim. 


KEMERHİSAR BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Sekreterlik, Basın Yayın Halkla İlişkiler Birimi, Yerel Yönetimler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Zabıta Birimi, Muhasebe Müdürlüğü, Tahsilat Birimi, Su ve Kanalizasyon Birimi.


STRATEJİK HEDEFLER: Kemerhisar’ın kültürüne, geleneklerine ve tarihine sahip çıkmak. Belde halkına düzenli, çağdaş ve kaliteli hizmet vermek. Faaliyetlerimizi ciddiyetle, samimiyetle, diyalogla ve koordinasyonla yürütmek. Tarihi dokusuyla ve güzellikleriyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kemerhisar’ı örnek bir belde yapmak.









ÇALIŞAN SAYISI: 45 


BÜTÇE: 655.000,00 TL



RAMAZAN OYA


2004-2009 yılları arasında belediye meclisi üyeliği yaptı. 2012 yılında CHP Kurultay Delegeliği görevinde bulundu. 2015-2019 yılları arasında CHP Eğitim Sekreterliği görevini üstlendi, parti adına Niğde merkez ilçesinde, belde ve köylerde önemli çalışmalar gerçekleştirdi. 2004-2014 yılları arasında CHP Kemerhisar Belde Başkanlığı görevini yürüttü. 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.



Önerilen Haberler