"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Rıdvan Karakayalı: Betona Değil, İnsana Yatırım Yapıyoruz

  • 24 Mayıs 2021

Belediyenizin büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


RIDVAN KARAKAYALI: Büyükşehir belediyesiyle uyum içerisinde çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, her konuda ilçemize destek veriyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’yla yaptığımız işbirliği doğrultusunda Ulucak’taki doğalgaz ve kanal çalışmaları, içme suyu şebeke hatları değişimi, asfalt ve parke taşı çalışmaları devam ediyor.


Kuyucak-Ankara, Kuyucak-Ansızca, Ansızca-Ankara, Çambel-Akalan bağlantı yollarında sıcak asfalt; Çambel, Kuyucak, Akalan, Vişneli, Yemmiş, Zeamet’te parke taşı çalışmaları devam ediyor.


İçme suyu şebeke hatlarının değişmesi gereken mahallelerde İZSU’nun çalışmaları sürüyor.


Vatandaşların evlerinin ve arazilerinin yağmurdan zarar görmemesi için dere temizlik çalışmaları yapılıyor.


İzbeton ekipleri tarafından ilçemizde bulunan camiler temizleniyor.


Cami cemaatinin yağmurdan ve güneşten etkilenmemesi için tente yapılıyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğü tarafından çiftçilerimize düzenli olarak fidan dağıtılıyor.


Yaş sebze ve meyve kurutma tesislerinin çalışmaları devam ediyor.


Kiraz üretim yollarında asfaltlama çalışmaları devam ediyor.


Pandemi süresince İBB Çevre Koruma Şube Müdürlüğü tarafından destek verilen ilaçlama çalışmaları sürdürülüyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenli olarak ayni ve nakdi yardımlar yapılıyor.


İlçemizdeki mezarlıkların temizlik, bakım ve onarım işleri düzenli bir şekilde yapılıyor.


Vatandaşların talepleri doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ekipleri tarafından çocuklar için oyun parkı oluşturuluyor. Spor yapmak isteyen vatandaşlar için de spor aletleri yapımı gerçekleştiriliyor.


Ulucak’a ESHOT seferleri başladı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle internet erişiminin kısıtlı olduğu dağ köylerimize internet altyapısı kuruldu.


İlçemizdeki tehlikeli yollarda oto korkuluk çalışmaları yapıldı.


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 


RIDVAN KARAKAYALI: Hizmetlerimizi üretirken alanında uzman STK'larla iletişim hâlinde olmaya ve işbirliği yapmaya özen gösteriyoruz. Yürüttüğümüz faaliyetlerin ve planladığımız projelerin karar alma süreçlerine katılımları, bizlere farklı bakış açıları sunuyor. Sivil toplumun gücünün farkındayız. Bundan sonra da STK'larla paydaşlığa devam edeceğiz.



Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 


RIDVAN KARAKAYALI: Tüm projelerimizde kırılgan grupların gereksinimlerini ön planda tutuyoruz. Çocukların, yaşlıların, engellilerin, kadınların, yoksulların, evsizlerin, haklarına erişim konusunda zorluk yaşayan ve kısıtlanan bireylerin ihtiyaçlarının karşılanması için mevcut hizmetlerimizin yanı sıra danışmanlık sağlıyor, yönlendiriyoruz. Pandemi süreciyle birlikte yoksulluk daha görünür hâle geldi. Vatandaşların en temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta güçlük çektiği bu dönemde ayni yardımlarımızın çeşitliliğini ve sayısını artırıyoruz.


Engelli bireylerin ve ailelerinin sosyal hayata katılabilmesi, medikal ihtiyaçlarının karşılanması için psiko-sosyal destek hizmeti veriyoruz. Engelli çocuklara yönelik gerçekleştirdiğimiz “Dans ve Ritim Kursu”na çocuklar kadar aileleri de katılım gösterdi. Ayrıca engelli-engelsiz ayrımını ortadan kaldırmak için gerek belediyemiz bünyesinde gerek ilçe çapında farkındalık çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Fiziki erişilebilirlik konusunda belediye ana hizmet binamız “Kırmızı Bayrak” aldı. Ayrıca 8 Mart’ta kadın istihdamı projesi kapsamında 205 kadın çeşitli firmalarda belediyemiz tarafından istihdam edildi. İstihdama yönelik çalışmalarımızı artırdık.



Kadın Danışma Merkezi'nde kadınlara hukuksal, psikolojik ve sosyal destek veriliyor. Öte yandan, pandemi döneminde artan kadına şiddet vakalarıyla ilgili Kadın Danışma Merkezi'nin çalışmaları var. Salgından etkilenen ailelere sıcak yemek, ihtiyaç sahibi ailelere koli ve erzak yardımı yapıyoruz.



Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 


RIDVAN KARAKAYALI: Meyve kurutma/işleme tesisi, zeytinyağı fabrikası ve kreş en önemli vaatlerimizdendi, çalışmalara başladık. Kemalpaşa’nın sadece sanayiyle, inşaatla anılması bizim için yeterli değil. İlçemizin tarımsal ürünü olan kiraz, Kuzey Yarımküre’de ilk hasadı yapılan kiraz olma özelliğini taşıyor. “Kemalpaşa Kirazı”, geçtiğimiz hafta coğrafi işaret aldı, ulusal anlamda da tescillendi. Meyve kurutma/işleme tesisleriyle, istihdamın artırılması hedefiyle tarımsal üretimin ve üreticimizin yanında olacağız. Hep söylediğimiz gibi, betona değil, insana yatırım yapıyoruz.



Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 


RIDVAN KARAKAYALI: İlçemizin altyapı sorunlarına odaklandık, çalışmalarda önemli bir mesafe katederek son aşamaya geldik. Sırada çocukların okul öncesi eğitimi için kreş ve masal evi projelerimiz var. Bu çalışmalara İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle uyum içerisinde ve titizlikle devam ediyoruz. 


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 


RIDVAN KARAKAYALI: Pandemi dışında hiçbir zorlukla karşılaşmıyoruz. Herhangi bir zorluk da bizi durduramaz. Sorun değil, iş üretmek için buradayız. Hizmetlerimize ara vermeden devam ediyoruz.



KEMALPAŞA BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Bilgi İşlem Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Emlak İstimlak Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Hukuk İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Plan Proje Müdürlüğü, Ruhsat Denetim Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü.


VİZYON: Doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle ve sanayisiyle bütünleşen, en kısa sürede en kaliteli hizmeti sunan belediyecilik anlayışıyla Kemalpaşa’yı mutlu insanların ilçesi yapmak.



MİSYON: Çevresel değerlere duyarlı, marka hâline gelmiş, halkın ihtiyaçlarına cevap veren, yaşam kalitesini yükselten belediyecilik.

 

 

ÇALIŞAN SAYISI: 650 


BÜTÇE:  145 milyon TL



RIDVAN KARAKAYALI


İzmir Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. 1979-1980 eğitim yılında Rize'de göreve başladı. 1980 yılında Kemalpaşa Lisesi'ne atandı, 1987 yılına kadar görev yaptı. 1988-1993 yılları arasında Tokat’ta görev yaptıktan sonra 1993-1997 yılları arasında Ulucak Lisesi Müdürlüğü görevini sürdürdü. 1997-2002 yılları arasında Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptı. 2002 yılında tekrar Ulucak Lisesi Müdürlüğü'ne atandı. 2005 yılında CHP’ye üye oldu. 2005 yılında Kemalpaşa, Torbalı ve Gaziemir'de özel bir dershanenin kurucusu ve kurucu temsilcisi olarak görev aldı. 2019 yerel seçimlerini kazanarak Kemalpaşa Belediye Başkanı oldu. Evli ve bir çocuk babasıdır.



Önerilen Haberler