"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Serdar Türker: Beldemize Önemli Değerler Kazandırdık

  • 24 Mayıs 2021

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

SERDAR TÜRKER: Belediyemiz 1954 yılında kurulmuştur. İl belediyesiyle 2014-2019 yılları arasındaki işbirliği sayesinde ortak birçok proje hayata geçmiştir. Kültür-sanat etkinlikleri düzenlenmiştir.


2019 seçimlerinde il belediyesini bağımsız adayın kazanmasıyla birlikte ortak herhangi bir proje üretilememiştir. Bağımsız adayın partimize kabulüyle bundan sonraki süreçte işbirliği sağlanacağını umuyoruz.


Beldenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 


SERDAR TÜRKER: Beldemizde STK bulunmamaktadır. Beldemizle ilgili önemli kararların alınması ve sosyal/kültürel faaliyetlerin yürütülmesi süreçlerinde çevre illerdeki STK’larla ortak çalışmalar yapılmaktadır. Halk meclisi tarafından gündeme taşınan talep ve öneriler belediye meclisinde değerlendirilerek hayata geçirilmektedir. 


Kaynarca Tarımsal Üretim Kooperatifi, Kaynarca Kültür ve Dayanışma Derneği’yle istişare toplantıları yapılmaktadır. Bu çalışmalardaki amacımız, üretim yaparak beldedeki hanelere yardım sağlamak ve kültürümüzü yaşatmaktır. Kent konseyimiz bulunmamaktadır.


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 

SERDAR TÜRKER: Kırılgan gruplar, önceliğimiz. Özellikle yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlar için hayırsever bir aileyi ikna ederek Kaynarca’ya 50 kişi kapasiteli “Yaşlı Bakımevi” kazandırdık. Yaklaşık maliyeti 4 milyon TL olan bakımevi, büyük bir ihtiyacı karşılayacak. Hayırsever ailemize çok teşekkür ediyorum.

Yaklaşık 7 yıldır, her gün belediyemizde üretilen ekmeği vatandaşların evine kadar götürüyoruz. Özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlar için bu hizmeti veriyoruz.


Çocuklar için bugüne kadar 7 adet çocuk parkı yaptık. 2016 yılında “Sosyal Çocuk” projemizle SODEM Ödülü kazandık. 


Bölgenin en büyük temel eğitim okulu Kaynarca’da bulunuyor. Beylikdüzü Belediyesi’nin katkılarıyla 315 öğrenciye kışlık mont, kışlık bot, okul çantası ve kırtasiye malzemeleri dağıttık. 


Roman vatandaşlara her zaman destek veriyoruz. Bir Roman vatandaşı belediyemiz bünyesinde kadrolu olarak işe aldık, yedi yıldır birlikte çalışıyoruz. 


Pandemi sürecinde dezenfektan, maske dağıtımı yaptık; okul, cami, dernek ve işyerlerini düzenli olarak ilaçladık. 


2014 yılında göreve geldiğimizde beldemizde eksikler vardı. Beldemize önemli değerler kazandırdık.


Kardeş belediyelerle birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışmalar şöyle:

Beylikdüzü Belediyesi’nin katkılarıyla 12.500 kitabın ve tüm teknolojik ekipmanların yer aldığı, bölgenin en donanımlı kütüphanesini, Ekrem İmamoğlu Halk Kütüphanesi’ni kurduk. 


Büyükçekmece Belediyesi’nin katkılarıyla Atatürk Meydanı’nda yazlık düğün yeri yaptık.


Şişli Belediyesi’nin katkılarıyla Cumhuriyet Meydanı’nı, Sarıyer Belediyesi’nin katkılarıyla Bülent Ecevit Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nı düzenledik.


Belediyemizin araç filosuna 2 adet çöp kamyonu, Beko loder kepçe, yükleyici kazıcı, yükleyici kepçe, damperli kamyon, zabıta aracı, otobüs, minibüs, hizmet aracı (tamamı hibe, 11 adet), yol süpürme kamyonu dahil ettik. 


Oldukça önemli bir toprak davasını (2015 yılında başladı, 2019 yılında tamamlandı) kazandık. DSİ’nin taşeron firmasının kaçak toprak alımını durdurduk. 10.000 metrekarelik alanın tapusunu alarak ilgili alanı rehabilite ettik, 1.600 adet ağaç dikerek “Şehitler Ormanı” yaptık. 2019 yılında 105.000 metrekarelik hazine alanını mera statüsüne çevirdik.


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 


SERDAR TÜRKER: Biyolojik arıtma tesisini, kollektör hattını, halı sahayı, basketbol ve voleybol sahasını, kadınlar lokalini, kadınlar ve üreten çiftçi yöresel ürün satış yerlerini tamamladık. Beldemize doğalgaz da geldi. Organik tarıma ve tarımsal üretime önem veriyoruz. Su ve güneş enerjisi üretim projemiz devam ediyor. Çocuk kreşi için çalışmalarımız sürüyor. 50 kişilik yaşlı bakımevi inşaatı Kasım 2021’de tamamlanacak.

 

Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 

Yapmayı planladıklarımız şu şekilde:

Butik hotel,

Doğalgazda ikinci ve üçüncü etap çalışmaları,

Kent müzesi,

Yüzme havuzu,

Markalaşma çalışmaları,

200 kişiye istihdam sağlayacak fabrikanın açılması için gerekli girişimleri yapmak.


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 


SERDAR TÜRKER: Karşılaştığımız en önemli sorun, bütçemizin az olması. Bizi zorlayan diğer konu, işsizlik ve her geçen gün artan iş talepleri. 2014-2019 döneminde 75 vatandaşı işe yerleştirdik. Bu dönemde, iki yıl içerisinde 40 vatandaşa iş bulduk. İktidarın istihdam konusunda acil olarak somut adımlar atması gerekiyor. 


KAYNARCA BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Başkanlık, Yazı İşleri Müdürlüğü. 


STRATEJİK HEDEFLER: Sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışıyla tarihî dokuyu gelecek nesillere taşımak ve Atatürk’ün açtığı yolda aydınlık nesiller yetiştirmek. 


ÇALIŞAN SAYISI: 3 memur, 6 kadrolu işçi, 20 şirket personeli. 


BÜTÇE: 6.926.000.000 TL



SERDAR TÜRKER 


Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. Finans sektöründe uluslararası firmalarda çalıştı. Tecrübelerinden beldenin de istifade edebilmesi için belediye başkan adayı oldu. Başarılı bir adaylık sürecinden sonra belediye başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.




Önerilen Haberler