"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Tancan Barcin: Manyas’ı Hak Ettiği Yere Getirmek İstiyoruz

  • 24 Mayıs 2021

Belediyenizin büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


TANCAN BARCİN: Göreve başladığımız 2019 yılı içinde büyükşehir belediyesiyle koordinasyon ve stratejik plan toplantıları gerçekleştirdik. Bu toplantılarda büyükşehir görev ve sorumluluk alanına giren kırsal mahalle bağlantı yollarının durumunu dile getirdik, tamamlanmasını talep ettik, bu çalışmaların altyapı hazırlıklarında yardımcı olabileceğimizi söyledik. Lakin geçtiğimiz iki yıllık süreçte ciddi bir çalışma yapılmamıştır. Önümüzdeki süreçte daha ciddi çalışmalar yürütmeyi ve ortak projeler yapmayı istiyoruz.


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 


TANCAN BARCİN: İlçemizdeki hemşeri derneklerinden meslek örgütlerine, cami derneklerinden esnaf kuruluşlarına kadar tüm STK’larla işbirliği ve uyum içinde çalışıyoruz. Eksik kaldıkları noktalarda, talepleri doğrultusunda, bütçe imkânlarımız ölçüsünde destek oluyoruz. Pandemi sürecinde bir araya gelme noktasında sıkıntılar yaşasak da, pandemi sonrası önemli sosyal ve kültürel projelerde birleşerek faaliyetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz. 


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 


TANCAN BARCİN: İlçemiz genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara düzenli olarak kuru gıda ve yakacak yardımı yapılmaktadır. Bunun yanı sıra pandemi döneminde maske, el dezenfektanı ve yüzey dezenfektanı gibi ürünlerle destek verilmiştir. 


Engelli vatandaşların medikal malzeme ihtiyaçlarını karşılıyor, ekipmanlarının bakım ve onarımlarını yaptırıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşların hastane nakillerini sağlıyoruz, bu süreçte doğan ihtiyaçlarını da karşılıyoruz.


Barınma yardımları kapsamında ilçemizin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’yla ortaklaşa ihtiyaç sahibi aileleri konteyner evlerle buluşturuyor, ev tadilatlarını gerçekleştiriyor, tadilat malzemesi desteği sağlıyoruz.


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 


TANCAN BARCİN: Vatandaşların talep, öneri ve şikâyetlerini dikkate alan, adil, şeffaf ve dürüst politika ve yönetim anlayışını benimseyen bir belediye olacağımızı söylemiştik, bu anlayışla çalışmaya devam ediyoruz.


2020 yılı içinde mahallelerimizde 60.000 metrekare parke taş yol yapımını tamamladık, yaklaşık 2.000 ton sıcak asfalt serimini gerçekleştirdik.


Doğalgazla ilgili başvurularımız devam ediyor, konuyu takip ediyoruz.


2020 yılında coğrafi işaretine kavuşan Kelle (Manyas) peynirini, düzenlediğimiz festivalle tanıtıyoruz. Pandemiden dolayı ara verdiğimiz tanıtımlarımız önümüzdeki süreçte daha büyük girişimlerle devam edecektir.

Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 


TANCAN BARCİN: Söz verdiğimiz gibi, kırsal mahallelerimizdeki yol yapım çalışmalarını tamamlamak istiyoruz.


Geçtiğimiz dönem yapımını tamamladığımız Atatürk Kültür Merkezi’nin çatısına konumlandırılacak olan güneş enerji panelleriyle ilgili ihale aşamasına geldik. Bu yıl temiz enerji üretimine başlayarak elektrik giderlerinden tasarruf etmeyi planlamaktayız.


Seçimdeki en önemli vaatlerimizden biri olan “Kapalı Pazaryeri ve Yaşam Alanı” projemizde sona geldik, önümüzdeki aylarda bakanlığın görüşüne ve onayına istinaden ihalesini hızlı bir şekilde gerçekleştirerek vatandaşların kullanımına açmayı hedefliyoruz. 


İki ana caddemiz için sokak aydınlatması projesini gerçekleştireceğiz. Bu projeyle ilçemizin girişleri ilçemize yakışır bir görünüme kavuşacaktır.


Doğayla iç içe bir ilçe olmamıza rağmen daha düzenli yaşam alanlarına ihtiyacımız var. Bu bağlamda projelendirdiğimiz “Set Boyu Yaşam Alanı”nı yürüyüş yollarından, piknik alanlarından, ailece vakit geçirilebilecek eğlence ve dinlenme alanlarından oluşacak şekilde konsept bir yaşam alanına dönüştürerek vatandaşların hizmetine sunacağız.



Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 


TANCAN BARCİN: Özellikle son dönemde pandemiden kaynaklı olarak önceliklerin değişmesi, personelimizi zaman zaman farklı işlere kaydırmamıza ve bazı işlerimizin aksamasına neden oldu. İlçemizde fazla iş imkânı yok. Bu nedenle nüfusumuz da azalıyor. Bu durumun neticesinde gelir kaybı da yaşıyoruz.


MANYAS BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Mali Hizmetler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü.


VİZYON: Halkının talep, öneri ve şikâyetlerini dikkate alan, adil, şeffaf ve dürüst politikasıyla, temiz ve doğal çevre için özgün nitelikleriyle öne çıkan, imkânlarını hizmete dönüştürürken çağın gerektirdiği tüm teknolojik değerleri kullanan, vatandaşların ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri sorumluluk alanında bilen, kaliteli, öncü ve seçkin bir belediye olmak.

 

MİSYON: Hizmet etmekle yükümlü olduğumuz vatandaşların ihtiyaç duyduğu hizmetleri en iyi, en güzel şekilde sunmak. Mali ve teknolojik altyapısı sağlam, görev, yetki ve sorumluluğu çerçevesinde hizmet veren ve hizmetlerinin sürdürülebilirliğini sağlayan belediye olmak.

 

STRATEJİK HEDEFLER: Manyas’ı hak ettiği yere getirmek, marka bir ilçe yapmak. İlçemizin süt ve süt ürünlerinde Güney Marmara’nın merkezi olması sebebiyle bu alandaki çalışmalarımıza ağırlık vermek, tanıtımına katkı sunmak. İlçemizdeki göçü engelleyebilmek için yatırımcıları ilçemize çekerek istihdam sağlamak.

 

ÇALIŞAN SAYISI: 70


BÜTÇE: 22 milyon TL

 

 

TANCAN BARCİN 


Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden mezun oldu. 30 yıl serbest veteriner olarak çalıştı. 2014 yerel seçimleri öncesi Manyas’ta CHP’nin dört adayından biriydi. Yapılan anket çalışmalarından birinci çıkarak CHP Manyas İlçe Başkanlığı’nın da uygun görmesiyle belediye başkanlığına aday oldu. Yerel seçimler sonucunda Manyas Belediye Başkanı seçildi. 2019 yerel seçiminde Manyas Belediye Başkanlığı’na tekrar aday gösterildi, ikinci kez Manyas Belediye Başkanı oldu. Evli ve bir çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler