"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ali Orkun Ercengiz: Marka Bir Kent Olmak İstiyoruz

  • 14 Haziran 2021

Kentinizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 


ALİ ORKUN ERCENGİZ: Kent konseyimiz var, faaliyetlerine devam ediyor. Konseyimizle birlikte Burdur Engelli Dayanışma Merkezi kuruldu. Ortak aklı ve kurumlar arası işbirliği anlayışını ön planda tutarak STK’larla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle dezavantajlı gruplara yönelik yaptığımız faaliyetlerde, kadın öncelikli istihdam hamlelerinde ve STK işbirliği çalışmalarında meslek örgütleriyle görüşüyoruz, önerileri ve talepleri dinliyoruz. 



Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 

ALİ ORKUN ERCENGİZ: Pandemiyle birlikte artan hayvan popülasyonuna yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Azalan beslenme alanlarını hayvan lehine çevirebilmek için gönüllü topluluklarla beraber hem besleme hem de barınma noktaları oluşturmaya çalışıyoruz. Hayvan barınağının daha iyi hizmet verebilmesi için ek bina çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Ek binanın tamamlanmasıyla birlikte kısırlaştırma faaliyetlerini hızlandırıp hayvan popülasyonunu kontrol altına alacağız. 


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 

ALİ ORKUN ERCENGİZ: En önemli vaatlerimizden biri, “Kent Meydanı Projesi”ydi. Kent meydanıyla ilgili proje çalışmalarına devam ediyoruz. Üç projeyi vatandaşların tercihine sunacağız. Bu üç projeden hangisi tercih edilirse, o proje üzerinde çalışacağız. “Uzun Çarşı Yenileme Projesi”ni tamamladık. Yukarı pazarın eski günlerine kavuşturulması için çalışmalarımızı tamamladık. Atık su arıtma tesisinin tamamlanması için çalışmalarımıza başladık. Öncelikli ihtiyaç olan nitelikli içme suyu için yeni sondajların, 10.000 metreküplük su deposunun ve ishale hattının çalışmalarını tamamladık. İçme suyu arıtma-yumuşatma tesisi için de çalışmalarımız devam ediyor. Spor salonu proje çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Büyük vaatlerimizin tamamıyla ilgili adımlar atıldı. 


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 

ALİ ORKUN ERCENGİZ: Spor salonu, yaşlı bakımevi ve kent meydanı çalışmalarını tamamlayacağız.


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?


ALİ ORKUN ERCENGİZ: En önemli zorluklar, pandemi neticesinde gelirlerin azalması, bürokrasideki tıkanıklık ve siyasi farklılıklar. Deprem bölgesi olan Burdur’un yüksek katlı binalara sahip olmaması ve buna bağlı olarak hizmet ağının her geçen gün yatayda genişlemesi başlıca sorunlarımızdan. Nüfusu 90.000 olan kentimizin normal şartlarda daha fazla nüfusu barındırabilecek hizmet ağına sahip olması, belediye hizmet şartlarını zorlasa da belediye emekçilerimizin olağanüstü gayretiyle bu konudaki dezavantajı avantaja çeviriyoruz.


BURDUR BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Başkan, Başkan Yardımcıları, Özel Kalem Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Hal Müdürlüğü, Huzurevi Müdürlüğü, İç Denetçi.


VİZYON: Hemşerilerimizin sağlık, huzur ve mutluluk içinde bir yaşam sürdürmesini sağlamak ve marka kent olmak.


MİSYON: Seçilen, değer verilen, her alanda rekabet gücü yüksek, modern bir kent olmak.


TEMEL İLKE VE DEĞERLER: Açıklık, şeffaflık, kaynak kullanımında etkinlik, verimlilik, sosyal belediyecilik, katılımcı yönetim, hizmet sunumunda adalet, hizmetlerde vatandaş memnuniyeti, sürdürebilir kalkınma ve sürekli eğitim.


STRATEJİK HEDEFLER: Kurumsal kapasitesi güçlü bir belediye olmak. Finansal etkinliği yüksek ve güçlü bir mali yapıya sahip olmak. Her alanda çevre ve sağlık standartlarını artırmak, daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevre oluşturmak, yaşam kalitesini en üst düzeye taşımak. Altyapı ve üstyapı açısından yüksek standartlara sahip çağdaş bir kent olmak. Her türlü spor faaliyetlerini desteklemek, spora yönelik farkındalığı artırmak. Tarihî mirasına önem veren ve koruyan bir belediye olmak. Kentimizin tanıtımını yapmak ve turizmini desteklemek. Sosyal alandaki projelerle vatandaşların yanında olmak. 



ÇALIŞAN SAYISI: 142 memur, 4 sözleşmeli personel, 37 kadrolu işçi, 533 belediye işçisi (Burdur Akaryakıt Hizmetleri ve Pazarlama San. Tic. A.Ş. BAHTAŞ), 88 BAHTAŞ destek işçisi. 


BÜTÇE: 190.000.000.00 TL



ALİ ORKUN ERCENGİZ


Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni bitirdi. 2003-2005 yılları arasında CHP Burdur Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 15. Bölge Isparta Burdur Eczacı Odası Yönetim Kurulu’nda görev aldı, aynı zamanda Burdur İl Temsilciliği görevini yürüttü. Türk Eczacılar Birliği Kurultay Delegeliği yaptı ve çeşitli alt komisyonlarda görev aldı. 2011 yılında Türk Eczacılar Birliği tarafından 54. Bölge Burdur Eczacı Odası Kurucu Yönetimi’ne atandı, başkan seçildi. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde  Burdur Belediye Başkanı oldu. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 2. Başkanlığı görevinin yanı sıra Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi’dir. Evli ve bir çocuk babasıdır.




Önerilen Haberler