"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Elif Köse: Yerel Yönetimler Taşın Altına Elini Koymalı

  • 14 Haziran 2021

2021 yılı sezonunda ilçenizdeki doluluk oranı pandemi öncesine göre ne durumda? Nasıl biteceğini öngörüyorsunuz?


ELİF KÖSE: Pandemi sürecindeki hafta sonu yasakları ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları nedeniyle 2020-2021 ilk dönemi için turizm verilerinde yaklaşık %70 oranında düşüş yaşanmıştır. Turizm işletmelerinin % 80’inin faaliyetlerini durdurduğunu görmekteyiz. 


Sektörde çalışanların işsizlik rakamlarıyla ilgili veri var mı?


ELİF KÖSE: Tam kapanma döneminde paket servis yapan esnafların haricinde pansiyon, çay ocağı, kafeterya, kahvehane, oyun salonu gibi işyerleri kapandı. İlçemizde 200’ün üzerinde esnaf iş yapamadı, çalışamadı. Bu işyerlerinde çalışan binlerce vatandaş mağdur oldu. Pandemi döneminde kepenk indiren ya da az çalışabilen esnaflara destek olduk.

 

İlçeniz pandemi koşullarında sezona hazırlanırken ne tür önlemler alındı? Belediyenizin sektör meslek kuruluşlarıyla, acentelerle, konaklama yerleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışması oldu mu? Bu çerçevede neler yapılıyor?


ELİF KÖSE: Pandemi sürecinde yoğun çalıştık. Önceliği temizliğe ve dezenfeksiyon çalışmalarına verdik. Bu kapsamda personellerimizle koordineli çalışarak tüm kamu kuruluşlarında dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirdik. Bununla birlikte maske ürettik ve dağıttık. Her gün caddeleri ve sokakları temizledik. İlçenin çeşitli yerlerine dezenfektan stantları koyduk. İhtiyaç sahipleri, yaşlılar ve virüse yakalanan vatandaşlar için gıda ve temel ihtiyaç maddeleri temin ettik. Çalışmalarımız aynı hızla devam ediyor.



Bu koşullar düşünüldüğünde turizm acil eylem planı ne olmalı? Yerel yönetimlerin sorumluluk alanını nasıl görüyorsunuz? Bu konuda siz neler yapıyorsunuz?


ELİF KÖSE: Yerel yönetimler, taşın altına elini koymalı. Salgın geçen yıl turizm sektörünü büyük çapta etkiledi. Bütün turizm bölgeleri gibi biz de turiste hasret bir dönem geçirdik. 


Safranbolu turizminin gelişmesi için STK’larla çalışmalar başlatıyoruz. 


Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği’yle farklı turizm bölgelerini ziyaret ederek benzer sorunlara çözüm bulmak için çalışıyoruz. Safranbolu tanıtımına katkıda bulunacağı düşüncesiyle turizm konusunda uzman kişileri ağırlamayı planlıyoruz. Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği’yle Safranbolu'nun turizmle ilgili problemlerini masaya yatırdık. Ortak çalışmalar yapmaya başladık. Hizmetin kalitesiyle alım gücü yüksek turistin gelmesi, birbirini besleyen süreçler. Esnafın iyi ve kaliteli hizmet sunarak gelirini yükseltmesini istiyoruz. Amacımız, nitelikli ve alım gücü yüksek turistin dikkatini çekmek. 





Önerilen Haberler