"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Levent Tuncel: Söke’yi Dünyaya Tanitmak İstiyoruz

  • 14 Haziran 2021

Belediyenizin büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


LEVENT TUNCEL: Aydın ilinin üç büyük ilçesinden biri olan Söke’de 49 mahalleye hizmet veriyoruz. Sorumluluk sahamız içerisinde ilçe ve büyükşehir ayrımı olmaksızın hizmet vermeye gayret ediyoruz. Merkezi hükümetin dayatmasıyla hayatımıza giren büyükşehir yasası bağlamında sıkıntı yaratan konular bulunmaktadır. Ancak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’yla yakaladığımız uyum sayesinde bu sıkıntıları kolaylıkla aşıyoruz. Söke’de hayata geçirmek istediğimiz projelerde Aydın Büyükşehir Belediyesi’yle ortak çalışmalar yürütüyoruz, rutin hizmetlerde de işbirliği yapıyoruz. 


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 


LEVENT TUNCEL: STK’larla, diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliğini önemsiyoruz. Söke Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren meclislerimiz var. Sorunların çözümü için STK temsilcileriyle zaman zaman bir araya geliyor, toplantılar yapıyoruz. Kent konseyine her konuda destek oluyoruz. Gerek STK’lardan gerek kent konseyinden gelen önerileri önemsiyor ve dikkate alıyoruz. 


Söke’de örgütlenme bilincinin artması için de faaliyetlerimiz var. Bunun en güzel örneği, Sökeli kadınları bir araya getiren kooperatifin oluşumuna öncülük etmemiz. Kadınların üretmeleri, ürettikleri ürünlerin değerlendirilmesi için kooperatif kuruldu. Kooperatife destek olmaya devam edeceğiz.


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 

LEVENT TUNCEL: Sosyal demokrat belediyecilik ve “Derman Belediyeciliği”, her zaman ışığımız oldu. Bu anlamda kırılgan gruplar içinde yer alan yoksul vatandaşların yanındayız. Engellilere yönelik proje ürettik. Göreve geldiğimiz ilk günlerde “Engelli Nakil Aracı”nı hizmete sunduk. Nakil aracımız engelli vatandaşların her türlü ihtiyacı için 7/24 ücretsiz hizmet veriyor. Pandemi sürecinde ihtiyacı olan yaşlıların, ekonomik zorluk içindeki vatandaşların yanında olmaya çalışıyoruz. Kadınlara yönelik hobi ve meslek edindirme kursları devam ediyor. Çocuklar için çeşitli projeler üretiyoruz. Dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim yardımı yapıyoruz. 


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 


LEVENT TUNCEL: Seçimlerde en önemli vaatlerimizden biri, “bu benim hizmetim” anlayışını ortadan kaldırmaktı. Bunu, Aydın Büyükşehir Belediyesi’yle yakaladığımız uyum sayesinde aştığımıza inanıyorum. 


Mali disiplini sağladık, belediyemizin araç filosuna 11 adet yeni araç kazandırdık. 


Belediyemiz bünyesindeki Koordinasyon Merkezi, WhatsApp ve dijital mecralar aracılığıyla vatandaş-belediye arasındaki iletişimi artırdı. Kırsal mahallelerdeki vatandaşlara hizmet götürmek amacıyla “Mobil Hizmet Aracı” uygulamasını hayata geçirdik.


Tarımsal üretime ağırlık verdik. Ayrıca kırsal mahallelerde hayvancılığa katkı sağlayacak “Mera Islah Projesi”ni başlattık. 


Yol yenileme çalışmalarında ciddi rakamlara ulaştık. Kendi tesislerimizde ürettiğimiz malzemeyle yaptığımız yol çalışmalarında 20 aylık süreçte 200.000 metrekareye ulaştık. 22.000 metrekare yeni yeşil alan ve çocuklar için 6 adet yeni oyun alanı yarattık. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 1.5 milyon TL’lik yatırım yaptık. 


“Güneş Enerji Santrali Projesi” ve “Gençlik ve Kültür Merkezi Projesi”nin altyapı ve teknik çalışmalarının son aşamasına geldik. 


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 

LEVENT TUNCEL: “Güneş Enerji Santrali Projesi” ve “Gençlik ve Kültür Merkezi Projesi”ni tamamlamak istiyoruz. “Güneş Enerji Santrali Projesi”, büyük bir maddi kaynak ve tasarruf sağlayacak. “Gençlik ve Kültür Merkezi Projesi” de gençlerin ve vatandaşların sosyal donatı alanı ihtiyacını karşılayacak. Bu iki projeyi de önemsiyorum. 


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 

LEVENT TUNCEL: Ekonomik zorluklar başta geliyor. Merkezi hükümetten gelen belediye gelirlerinde her geçen yıl ciddi miktarda kesinti oluyor. Pandemi süreci de belediyeleri ekonomik anlamda etkiledi. Birçok belediye işçi maaşlarını ödemekte zorlanırken, biz öncelikli olarak emekçilerimizin maaşlarını düşünmek durumunda kalıyoruz. İlçe belediyelerinin gelirlerinin artırılması yönünde çalışmalar ve yasal düzenlemeler yapılmalı diye düşünüyorum. 


SÖKE BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Mali Hizmetler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Teftiş Kurulu Müdürlüğü, Park ve Bahçe Müdürlüğü, Hukuk İşleri Müdürlüğü, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, Arşiv Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü.


STRATEJİK HEDEFLER: Belediye kaynaklarını etkili, şeffaf ve dürüst yönetim anlayışıyla kullanmak. Söke’yi katılımcı yönetim anlayışıyla vatandaşlarla beraber yönetmek. Hizmet sunumunda etkinliği ve verimliliği sürdürmek amacıyla insan kaynağını geliştirmek. Mali disiplini sağlamak, gelirleri artırmak, giderlerde tasarruf sağlamak, etkin ve verimli bir mali yönetim sistemi sürdürmek. Kurum ekonomisine katkı sağlamak için yenilebilir enerji kaynaklarından yararlanmak. İlçenin mimari, tarihî ve kültürel dokusunu korumak, geliştirmek, planlı bir ilçe olmak. Üstyapıyı iyileştirmek, yaya öncelikli ulaşım düzenlemelerini hayata geçirmek. Yeşil alanları korumak, artırmak, yeşili teşvik etmek. Çağdaş standartlarda ticaret ve yaşam alanları oluşturmak. Doğaya ve insana dost tarım/hayvancılık politikaları geliştirmek. Girişimciliği özendirmek ve teşvik etmek. Vatandaşların hayat standartlarına katkıda bulunmak, vatandaşları sosyo-ekonomik açıdan desteklemek. Yaşanabilir, sağlıklı, temiz ve sürdürülebilir bir çevre yaratmak, doğayı korumak. Söke’yi Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak.


ÇALIŞAN SAYISI: 149 memur, 97 işçi, 469 KHK’lı işçi.


BÜTÇE: 135 milyon TL


LEVENT TUNCEL 


İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni bitirdi. Serbest diş hekimi olarak çalışma hayatını Söke'de sürdürdü. Aydın Diş Hekimleri Odası Söke Temsilciliği görevini uzun yıllar yürüttü. 2006 yılından bu yana Söke Belediye Spor Kulübü Derneği Başkanı’dır. 2019 yerel seçimlerinde Söke Belediye Başkanı oldu. Evli ve bir çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler