"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ali Yılmaz: Kadınlara İstihdam Sağlamak İçin İşkur Destekli Projeyi Hayata Geçiriyoruz

  • 21 Haziran 2021

Belediyenizin ilçe/il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


ALİ YILMAZ: Beldemiz, CHP’li büyükşehir, il ve ilçe belediyeleriyle işbirliği içinde çalışmaktadır. Bu süreçte her zaman yanımızda olan belediye başkanlarına ve Genel Başkan Yardımcısı Sayın Seyit Torun’a şahsım ve beldem adıma teşekkürlerimi sunuyorum. 


Araç temini konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi’nin destekleri büyüktür. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet aracı tahsisi yapılmıştır. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, beldemize 2010 model Renault Laguna marka aracı tahsis etmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden talep ettiğimiz pick-up araç da tarafımıza gönderilmiştir. Beldemiz, bir ova beldesidir, arazilerin içinde konumlanmıştır. Bu bağlamda sineklerle mücadele oldukça önemlidir. Ancak ilaçlama araç sıkıntımız söz konusuydu. Genel Başkan Yardımcısı Sayın Seyit Torun’a durumu ilettik. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le birlikte bu sıkıntımızı giderdiler. Çöp toplama aracıyla ilgili yaşadığımız sorun da Seyit Torun ve Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin tarafından çözüme kavuşturuldu. Tarafımıza çöp toplama aracı hibe edildi.


Beldemizin bilgisayar ağı oldukça eskiydi. Konuyu Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e ilettik, bu konuyla ilgili geri dönüşleri oldu. İki adet bilgisayar yolladılar. Diğer bilgisayarı da en kısa zamanda yollayacaklarını bildirdiler. 


İzmir Karşıyaka Belediyesi’yle kardeş belediye protokolü imzaladıktan sonra diyaloglarımızı hızlandırdık. Halı saha yapımı için görüşmeler başlattık. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, konuyu bu yıl çözeceğine dair söz verdi. 


Beldemizde hayata geçirdiğimiz kadın kooperatifinin kuruluş aşamasında Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’yla bir araya geldik. Beldemizde tarım faaliyetleri yoğundur. Ancak bölge halkı, ürettiği ürünleri pazarlamaya çalışırken aracı dediğimiz komisyoncuların gazabına uğruyor, kazanması gereken paranın büyük bir kısmını hiçbir iş yapmayan bu aracılara bırakmak zorunda kalıyordu. Bunu önlemek için Fatih Mehmet Maçoğlu’yla irtibata geçtik. Kooperatifçilik konusunda bize yardımcı oldular. Kesmetepe’de gerçekleştirdiğimiz mercimek hasadına katılarak bölge halkının konuya bakışını değiştirdiler. “Ovacık Doğal”ın kıymetli yöneticileri de desteklerini bizden asla esirgemedi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle Yassıada’da esaretten kurtarılan atlarla ilgili görüştük. Hem belediye başkanının yükünü hafifletmek hem de atları özledikleri serbest ortama salmak için 10 tane at talebinde bulunduk, atlar geldi ve sahiplerine dağıttık.


Beldenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 


ALİ YILMAZ: Kent konseyimiz yok. Atatürkçü Düşünce Derneği’yle Atatürk büyük silueti çalışması yapıldı. Şoförler cemiyetiyle çalışmalarımız var.



Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 


ALİ YILMAZ: Çocuk parkları yapmak istiyoruz, fakat bütçemiz kısıtlı. Kadın sorunlarıyla ilgili belediyemiz bünyesinde personel görevlendirmesi yapıldı. Gerekli hassasiyet gösterilecektir. Pandemi döneminde kitap toplayarak dağıttık.


Beldemizde kooperatifçilik ve el sanatları kursları başlattık. Kadınlara istihdam sağlamak amacıyla 50 kadından oluşan moda tasarım ve el sanatları kursları başlattık. Projemiz İŞKUR desteklidir. Katılımcıların günlük yevmiyeleri ve sigortaları mevcuttur, aynı zamanda el becerisi de kazanmaktadırlar. Amacımız, beldemizde bir giyim atölyesi oluşturarak kadınları üretime dahil etmektir.


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 

ALİ YILMAZ: Vaatlerimiz, halı saha yapmak, hayvancılık faaliyetlerini daha iyi koşullara kavuşturmak, imar çalışması yaparak vatandaşlara tapularını vermek.


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 

ALİ YILMAZ: Belediye kütüphanesi yapmak ve imar çalışması yaparak vatandaşlara tapularını vermek istiyoruz.

              

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 

ALİ YILMAZ: Nüfusumuz düşük olduğu için maddi payımız çok az. Eski başkanlar kredi kullandığı için kesinti söz konusu oluyor. SSK, vergi ve Tedaş borcu için de %40 kesinti yapılıyor. Yurtdışında yaşayan bazı vatandaşların kayıtları yok, ancak burada evleri var, gelip kalıyorlar ve hizmet alıyorlar.

 


KESMETEPE BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Mali İşler Müdürlüğü, Zabıta ve Tahsilat.


STRATEJİK HEDEFLER: Beldemizdeki altyapı ve üstyapı sıkıntılarını gidermek, sosyal belediyeciliği daha iyi seviyelere taşımak.

 

ÇALIŞAN SAYISI: 2 işçi, 5 memur.


BÜTÇE: 2 milyon TL. %40 kesinti sonrası kalan tutar ancak personel maaşına yetiyor. Akaryakıta, ilaçlara ve taşıt bakım onarımlarına yetmiyor.

 


ALİ YILMAZ


Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. 2019 yılındaki yerel seçimlerde belediye başkanlığını kazandı. Evli ve 3 çocuk babasıdır. 


Önerilen Haberler