"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ergül Akçiçek: Altyapı Projelerini Tamamladık

  • 21 Haziran 2021

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

ERGÜL AKÇİÇEK: Yaşadığımız sıkıntılarda il belediyesinden ve ilçe belediyelerinden destek alıyoruz, işbirliği yapıyoruz.

İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 

ERGÜL AKÇİÇEK: Halkın sorunları ortak sorunlardır. Mahalle muhtarlarıyla, kooperatif başkanlarıyla görüşerek sorunları gidermeye çalışıyoruz. Kent konseyimiz bulunmamaktadır.


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 

ERGÜL AKÇİÇEK: Çocuklar için parklar yaptık, kütüphane oluşturduk. Kütüphanede bilgisayarlar ve tabletler var. Pandemi döneminde uzaktan eğitim görmeleri için tüm imkânları sağladık. Çocukları parkta oynarken kadınların zaman geçirebileceği, kitap okuyabileceği alanlar yapmaya başladık. En kısa sürede tamamlayacağız. Ayrıca gençlerin özel şahsa ait halı sahalarda futbol oynayabilmesi için saat ücretini karşılıyoruz. Spor kompleksi yapacağız, proje yapım aşamasında.


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 

ERGÜL AKÇİÇEK: Kaliteli ve sağlıklı su temini amacıyla ihale bedeli 2,350 milyon TL olan içme suyu projesi, %50’si hibe ve %50’si İller Bankası kredisi olmak üzere tamamlandı.


İlçemizdeki çevre koşullarının iyileştirilmesi, kıyıların kirlenmesinin önlenmesi, salgın ve diğer hastalıkların çevresel kaynaklarının azaltılması, yaşam kalitesinin artırılması amacıyla ihale bedeli 11 milyon TL olan ön arıtmalı derin deniz deşarjı inşaatı tamamlandı.


Belediyemiz sınırları dahilindeki kanalizasyon şebeke hattına 5 kilometre uzunluğunda ilave hat yapıldı.


Balıkçı barınağı bitişiğindeki yaklaşık 4.000 metrekarelik alanda ortak kullanım alanı oluşturarak çevre yönetimi bilincine ve çevre kalitesinin iyileştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla kent parkı ve mesire alanı düzenlemesiyle ilgili proje çalışmaları tamamlandı. İstanbul Kartal Belediyesi ve Bursa Nilüfer Belediyesi’yle görüşmeler yaptık, ayni yardım aldık, inşaata başladık.


Yol düzenleme ve genişletme çalışmaları kapsamında yaklaşık 2 milyon TL harcayarak caddelere, sokaklara 10.000 metrekare taş duvar yaptık.


Tüm yolların düzenlenmesi için 6 milyon TL harcayarak yaklaşık 9 kilometre kilitli parke taşı döşedik, 3 kilometre sıcak asfalt yaptık. 


Yağmur sularının bertarafı için 5.000 metre beton ve koruge boru döşedik.


Uzunyalı Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’ndeki iki çocuk parkını düzenledik.


İçme suyu hattı inşaatı kapsamında 3 adet su deposu yerini kamulaştırdık, hak sahiplerine ödeme yaptık, hizmete sunduk.


Beldemiz sınırlarındaki muhtelif yerlerde yol eğiminin fazla olması nedeniyle ulaşımı zor sağlanan yaklaşık 6.000 metre yolu betonladık.


Belediye hizmet binasının son katına 300.000,00 TL harcayarak çelik çatı inşa ettik, binanın dış cephesine mantolama işlemi yaptık.


Aile çay bahçesi bitişiğinde bulunan alanda yaklaşık 250.000 TL harcayarak çok amaçlı hizmet binası yaptık. Zemin katında kütüphane bulunmaktadır, birinci katta CHP Kemalpaşa İlçe Başkanlığı yer almaktadır.


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 

ERGÜL AKÇİÇEK: Jandarma Komutanlığı’nın ve Kemalpaşa İlköğretim Okulu’nun arka kısmındaki mevcut alana ilaveten yaklaşık 7.000 metrekare alana dolgu yaparak 15.000 metrekare alanda spor tesisleri inşa etmeyi planlıyoruz. Söz konusu alanla ilgili dolgu imar planı hazırlandı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunuldu, onay aşamasına gelindi. Planın onaylanmasıyla birlikte inşaata başlanacaktır.


Belediye parkını kaldırarak çocukların ve ailelerin rahat zaman geçirebilecekleri bir alan oluşturmaya başladık.


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 

ERGÜL AKÇİÇEK: Ekonomik açıdan sıkıntı yaşıyoruz. Yol genişletme çalışmaları sırasında arazi sahiplerini ikna ederken zorlanıyoruz. Araçlarımızın yeterli olmaması da yaşadığımız diğer bir sorun. 


KEMALPAŞA BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Zabıta Amirliği, Yazı İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Tahakkuk ve Tahsilat Servisi, Sekreterlik.


STRATEJİK HEDEF: Altyapı ve arıtma projesini tamamladık. Su sorununu giderdik. Genişletilmeyen ve parke döşenmeyen yollarla ilgili çalışmaları gerçekleştirdik.   


ÇALIŞAN SAYISI: 45


BÜTÇE: 18.000.000 TL


ERGÜL AKÇİÇEK


Öğrenimini Kemalpaşa’da tamamladı. Ticaretle uğraştı. 1989 yılında SHP’de görev alarak siyasi hayatına başladı. CHP Gençlik Kolları Başkanlığı, Belde Başkanlığı ve Hopa İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2004-2009 yılları arasında Kemalpaşa Belediyesi’nde meclis üyeliği ve başkan vekilliği görevlerinde bulundu. Demokratik, katılımcı ve halkçı belediyecilik anlayışıyla 2014 yerel seçimlerinde CHP’den aday oldu ve Kemalpaşa Belediye Başkanlığı’nı kazandı. Evli ve üç çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler