"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Yıldırım Demir: Mazeret Üretmeden Çalışmaya Devam Ediyoruz

  • 21 Haziran 2021

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

YILDIRIM DEMİR: İl belediyesiyle ve diğer ilçe belediyeleriyle uyumlu çalışıyoruz. Hiçbir sorun yaşamıyoruz.


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 

YILDIRIM DEMİR: İlçemizdeki STK’larla iletişimimiz var. Özellikle kadın üretim kooperatifine üretim ve pazarlama alanında destek veriyoruz. İlçemizdeki kadın üretim kooperatifi, belediyemizin öncülüğünde 2020 yılında kuruldu. Kurucu yönetiminde CHP’li iki meclis üyesi görev yapmaktadır. Kooperatif idare bürosu, belediyemiz tarafından düzenlendi ve yönetime teslim edildi. Üretim noktası olarak belediyemize ait hayvan pazaryerinde yer gösterildi. Ürünlerin satışı için ilçe merkezinde satış yeri inşaatı başlatıldı. 10 dönüm alana lavanta dikildi, bakımları yapıldı. Ayrıca kooperatifin ürettiği pekmez/marmelat çeşitleri birçok milletvekiline ve belediye başkanlarına tanıtım amaçlı gönderildi. Aynı ürünler, İstanbul’daki Halk-Bes-Koop satış noktasında tüketiciye sunuldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, satış yeri tahsis etti. 30 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek olan “CHP Belediyeleri Tarım Buluşması” organizasyonuna katılacağız. 


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 

YILDIRIM DEMİR: Ardanuç Engelliler Derneği için dernek binası ve park yaptık, yönetime teslim ettik. Ayrıca belediye hizmetlerinden de indirimli faydalanmaktadırlar. Şehit yakınlarına, gazilere ve %50 engelli raporu olan vatandaşlara %50 su indirimi uygulanmaktadır.


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 

YILDIRIM DEMİR: Seçimlerde en önemli vaadimiz, içme suyu getirmekti. Bu vaadimizi yerine getirdik. 


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 

YILDIRIM DEMİR: Belediye kademe ve itfaiye bekleme odası, kapalı düğün salonu, kreş, öğrenci yurdu ve kapalı otopark yapmak istiyoruz.


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 

YILDIRIM DEMİR: Bürokratik sıkıntılar yaşıyoruz. Bakanlıklara sunduğumuz projelere hiçbir maddi katkı alamıyoruz. Her türlü zorluğa rağmen mazeret üretmeden çalışmaya devam ediyoruz.


ARDANUÇ BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Mali Hizmetler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Memurluğu.

 

STRATEJİK HEDEFLER: Altyapı ve üstyapı çalışmalarını tamamlamak.


ÇALIŞAN SAYISI: 28


BÜTÇE: 9.826.811,00 TL


YILDIRIM DEMİR


Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni bitirdi. 1993 yılında Ardanuç Belediyesi’nde veteriner hekim olarak göreve başladı. 2004 yılındaki yerel seçimlerde CHP’den aday oldu ve Ardanuç Belediye Başkanı seçildi. Üç dönem Ardanuç Belediye Başkanlığı yaptı. 2019 yerel seçimlerinde CHP’den tekrar aday oldu ve seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır. 


Önerilen Haberler