"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Şükrü Turgut: Mazeret Üretmeden Çalışmaya Devam Ediyoruz

  • 28 Haziran 2021

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


ŞÜKRÜ TURGUT: İl belediyesiyle ve diğer ilçe belediyeleriyle uyumlu çalışıyoruz. Hiçbir sorun yaşamıyoruz.


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 


ŞÜKRÜ TURGUT: İlçemizdeki STK’larla iletişimimiz var. Özellikle kadın üretim kooperatifine üretim ve pazarlama alanında destek vermek istiyoruz. Bu konu, planladığımız projelerimiz arasında da yer almaktadır. Bir aksilik olmazsa kısa süre içerisinde gerçekleştireceğiz.


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 

ŞÜKRÜ TURGUT: Şehit yakınları, engelliler ve gaziler, belediye hizmetlerinden indirimli faydalanmaktadır. Şehit yakınlarına, gazilere ve %50 engelli raporu olan vatandaşlara su indirimi uygulanmaktadır.


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 

ŞÜKRÜ TURGUT: Üniversite öğrencilerine burs yardımı için dernek kurduk. Yeni parklar yaptık. Yollara kilit parke taşı döşedik. Akpınar otogar ve cami inşaatını tamamladık. Ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirdik. Güneş enerjisi santrali kurduk.


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 

ŞÜKRÜ TURGUT: Sevgi Evleri Projesi’ni tamamlamak, kadın üretim kooperatifine üretim ve pazarlama alanında destek vermek, ilçe girişinden itibaren kaldırım, kilit parke taşı ve ağaçlandırma çalışması yapmak istiyoruz. 


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 

ŞÜKRÜ TURGUT: Bürokratik sıkıntılar yaşıyoruz. Sunduğumuz projelere hiçbir maddi katkı alamıyoruz. Bu nedenle hizmetleri yerine getirirken ekonomik zorluk ve teknik personel sıkıntısı çekiyoruz. Her türlü zorluğa rağmen mazeret üretmeden çalışmaya devam ediyoruz.

 


AKPINAR BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Memurluğu, Emlak ve Tahsilat Servisi.


STRATEJİK HEDEFLER: Belediye bütçesine gelir sağlamaya ilişkin projeleri tamamlamak ve yaşlı bakımı için “Sevgi Evleri”ni hayata geçirmek.


ÇALIŞAN SAYISI: 6 memur, 5 daimî işçi, 10 şirket personeli.  


BÜTÇE: 4,5 milyon TL. %40 kesinti sonrası kalan tutar ancak personel maaşına ve belediye giderlerine yetiyor.


ŞÜKRÜ TURGUT 


Lise eğitimini tamamladıktan sonra Akpınar’da ticarete atıldı. 1989-1994 döneminde SHP’den Akpınar Belediye Başkanlığı’na seçildi. 2004-2009 ve 2019 yıllarında tekrar belediye başkanı oldu. Evli ve 5 çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler