"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Mustafa Kayalar: Menderes’in Tanınırlığını Artırmak İstiyoruz

  • 7 Haziran 2021

Belediyenizin büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


MUSTAFA KAYALAR: İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle uyum içinde çalışıyoruz. Özellikle ilçenin altyapısı konusunda ortak çalışmalar yürütüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından belediyemizin ekiplerine saha çalışmalarında da destek verilmektedir. Koordineli şekilde gerçekleşen çalışmalarla Menderes’in önceliği olan hizmetler hayata geçirilmektedir.


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 


MUSTAFA KAYALAR: STK’larla periyodik toplantılar gerçekleştiriyoruz, istek ve şikâyetleri doğrultusunda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Özellikle kadınlara yönelik çalışmalarda bulunan, kadın istihdamına ve kadınların iş yaşantısına katkı sunan STK’lara destek veriyoruz. Yerel seçimlerin ardından Menderes Kent Konseyi, akabinde Kadınlar Meclisi ve Gençlik Meclisi kuruldu. Amacımız, ilçe yönetiminde tüm kesimlerin fikirlerine yer vermek ve çalışmaları ortak akılla hayata geçirmek.


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 


MUSTAFA KAYALAR: Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak “Giyim Bankası” kuruldu. Müdürlüğümüze başvuru yapan, ekonomik açıdan zorluk yaşayan vatandaşlara içinde puan yüklü olan kartlardan verildi, puan sistemiyle kıyafet alışverişi yapmaları sağlandı. Kadın Dayanışma Merkezi aracılığıyla şiddete maruz kalan ve zorluk yaşayan kadınlara destek veriliyor. Merkezde, kadınların hukuki ve sosyal destek almaları sağlanıyor. Ayrıca yardım hesaplarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek oluyoruz.


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 


MUSTAFA KAYALAR: İlçemizin kreş ihtiyacını gidermek için kreş projesini hayata geçirdik. 43 kilometrelik sahil şeridinde vatandaşların keyifle vakit geçirebilecekleri 6 adet sosyal yaşam alanını ilçemize kazandırdık. İki yılda 20 adet parkla hem çocukların hem de ailelerinin keyifle zaman geçirecekleri alanlar yarattık. Kadın Dayanışma Merkezi’yle kadınların sesi olduk. Giyim bankasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olduk. 63 seçim vaadinin 21’ini hayata geçirdik.


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 


MUSTAFA KAYALAR: İlçe merkezinde meydan düzenleme ve yenileme çalışmalarını hayata geçirmeyi planlıyoruz. Kaldırım ve aydınlatma çalışmalarıyla ilçe merkezini ve meydanı modern bir görünüme kavuşturmayı amaçlıyoruz. “Görece Rekreasyon Alanı” projemizi en kısa sürede tamamlayarak Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir alanı ilçemize kazandıracağız.



Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 

MUSTAFA KAYALAR: Yüzölçümü bakımından büyük bir alana sahibiz. 775 kilometrekarelik alanda vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Alanın büyük olmasının yanı sıra sahil bölgemiz de yaz aylarında yoğun oluyor. 101.338 olan nüfusumuz yaz aylarında 500.000’i buluyor. Alan büyüklüğü ve nüfus artışı, hizmet sunmamızda zaman zaman zorlukların yaşanmasına sebep olabiliyor.



MENDERES BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Özel Kalem Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Strateji Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Kütüphane Müdürlüğü.


VİZYON: Menderes'i mutlu insanların yaşadığı bir ilçe hâline getiren, başta turizm olmak üzere her alanda rekabet edebilen, kendini ve ilçeyi geliştiren, sürdürülebilir kalkınmayı sağlayan, doğal ve kültürel değerleriyle bütünleşen, bilgiyi ve kaynakları en verimli şekilde kullanarak marka olmayı başaran, Menderes’i modern ve planlı bir ilçe yapan örnek belediye.


MİSYON: Menderesli olmayı ayrıcalıklı kılmak için mükemmeliyetçi ve katılımcı hizmet anlayışıyla halkın yaşam kalitesini yükseltmek. Yenilikçi, teknolojik ve çözüm odaklı yöntemlerle Menderes’i sağlıklı, planlı ve yaşanabilir bir ilçe hâline getirmek. Menderes’in kültür, turizm ve tarım alanındaki üstünlüklerini ön plana çıkarmak ve hizmetleri, paydaşlara tüm çalışanlarla birlikte kaliteli ve güler yüzlü bir yaklaşımla sunmak. 



STRATEJİK HEDEFLER: Katılımcılığın ve etkin iletişimin ön planda olduğu, teknolojiye ayak uyduran, geleceğe yönelik planlı hareket eden, personel gelişimine önem veren kurumsal bir yönetim anlayışına sahip olmak. Çevre kirliliğini ve hayvan popülasyonunu kontrol altına alarak geleceğe yaşanabilir bir çevre bırakmak. İlçenin tasarımını, tarihî ve kültürel zenginliklerini koruyarak planlı ve sürdürülebilir kentleşmeyi sağlamak. Mevcut yeşil alanları geliştirmek, yeni yeşil alanlar kazandırmak. İlçenin tanınırlığını artırmak. Sosyal ve kültürel hayatı desteklemek için etkinlikler düzenlemek ve tesislerde sunulan hizmet kalitesini artırmak. Her alanda toplum düzenine ilişkin denetimleri artırmak. Belediye gelirlerinde artış sağlamak. Başta dezavantajlı gruplar olmak üzere tüm kesimlerin sosyal yaşamını ve sağlığını desteklemek. 



ÇALIŞAN SAYISI: 862


BÜTÇE: 188 milyon TL


MUSTAFA KAYALAR


Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Çeşitli şirketlerde makine mühendisi olarak çalıştıktan sonra 1999 yılında Menderes’te kurduğu inşaat ve yapı market firmasıyla ticaret hayatına atıldı. 2014 yerel seçimlerinde CHP’den Belediye Meclis Üyesi seçildi. 2019 yılında CHP’den aday olduğu yerel seçimlerde Menderes Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.



Önerilen Haberler