"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ulaş Yurdakul: Önce İnsan Anlayışıyla Çalışıyoruz

  • 7 Haziran 2021

Belediyenizin büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


ULAŞ YURDAKUL: 2014 yılından itibaren büyükşehir statüsüne geçen Tekirdağ’ın en uzun yol ağına ve en geniş yüzölçümüne sahip ilçesi, Malkara’dır. Köyden mahalle statüsüne dönüşen 73 kırsal mahalle bulunmaktadır. Bu mahallelerin bağlantı yol ağlarında ciddi anlamda bozukluk söz konusudur. Büyükşehir statüsüne geçildikten sonra kurulan TESKİ su ve kanalizasyon işletmesinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda şehiriçinde ve kırsal mahallelerde yol sorunları yaşanmaktadır. Bu sorunların çözümünden ve yol bakım onarım çalışmalarından belediyemiz sorumlu tutulmaktadır. Halk nezdinde yetki dağılımının tam olarak anlaşılamaması, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde ve sorumluluğunda olan alanların sorunlarının tam olarak çözümlenememesi, kamuoyu gözünde belediyemizi zor duruma düşürmektedir.


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 


ULAŞ YURDAKUL: STK’larla iletişimimiz olumlu. Özellikle Malkara Üreten Kadın Kooperatifi’yle birlikte yaptığımız projelerle kadınların üretime ve ev ekonomisine katkılarının artırılması yönünde önemli bir çalışma başlattık. İlçemizde, Hasan Akçay başkanlığında ve Aykut Gezgin genel sekreterliğinde çalışmalarına devam eden kent konseyi bulunmaktadır. Birçok etkinliğe imza atan kent konseyini her koşulda desteklemekteyiz. 


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 


ULAŞ YURDAKUL: Koronavirüs sürecinde 3 adet solunum cihazı alarak hastalığı ağır atlatan vatandaşlara ve ilçemizdeki hastaneye yardımcı olmaya çalıştık. İlçemizde Roman vatandaşlar da ikamet etmektedir. Gerek istihdam gerek sosyal yardım anlamında Roman vatandaşlara destek veriyoruz. 


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 


ULAŞ YURDAKUL: Seçimlerdeki en önemli vaadimiz, çok amaçlı kapalı pazaryeri projesiydi. İlçemizde kapalı pazaryeri bulunmamaktadır. Bu nedenle vatandaşlar ve pazarcı esnafı zorluk yaşamaktadır. Kapalı pazaryeri inşaatını en kısa sürede tamamlayacağız. 


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 


ULAŞ YURDAKUL: İlçemizde doğalgaz çalışmaları başladı, kısa sürede tamamlanacağını tahmin ediyoruz. Amacımız, kazılan yerleri onarıp vatandaşların mağdur olmasını önlemek.



Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 


ULAŞ YURDAKUL: Belediye hizmetlerini yerine getirirken karşılaşılan en önemli zorluk, farklı kurumların görev/sorumluluk sahalarının vatandaşların gözünde ayrılmamasıdır. İlçemizde TESKİ veya Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar ve bozulan yollar belediyemizin sorumluluğundaymış gibi anlaşılmaktadır.


MALKARA BELEDİYESİ 


KURUMSAL YAPI: Başkan Yardımcısı, Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Hukuk İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Destek Hizmetler Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, İşletme İştirakler Müdürlüğü.

18


VİZYON: Gelişimde ve değişimde öncü, teknolojiyi kullanan, kurumsal kimliği olan, stratejik yönetimi esas alan, sosyal ve kültürel açıdan gelişmiş, şeffaf, örnek ve model bir belediye olmak.

 


MİSYON: İlçe sınırları içindeki mahalli müşterek ihtiyaçları en iyi şekilde karşılamak. Sağlıklı ve sürekli gelişen bir ilçede çağdaş kentsel dönüşümleri gerçekleştirmek. Altyapıyı güçlendirmek. Sosyal refah seviyesini artırmak. Önce insan anlayışıyla özgün bir kimlik oluşturmak. Vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek. 

 

 

TEMEL DEĞERLER: Güler yüzlü ve yapıcı hizmet sunmak. Katılımcı bir yönetim anlayışıyla tarafsız ve hesap verebilir olmak. Tüm faaliyetlerde çevreye duyarlı olmak. Kültürel değerlere ve geleneklere sahip çıkmak. Yeniliklere ve değişime uyum sağlamak. Hizmette kalite, hız, adalet ve eşitlik sağlamak.

 


ÇALIŞAN SAYISI: 66 daimi işçi, 60 memur, 157 taşeron işçi olmak üzere toplam 283 personel bulunmaktadır.


BÜTÇE:  Belediye 2020 yılı gelir bütçesi 74.000.000,00 TL olarak kabul edilmiştir, buna karşılık yıl içerisinde 47.229.973,87 TL tahsilat yapılmıştır. Bütçe gelirlerinden 337.388,40 TL ret ve iadeler düşülerek 46.892.585,47 TL net tahsilat yapılmıştır.

 

 

 

ULAŞ YURDAKUL

 

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni bitirdi. 2004 yılında Yurdakul Eczanesi'ni açtı. Siyasi hayatına 2009 yılında CHP Belediye Meclis Üyesi adaylığıyla başladı. 2010 yılında Malkara CHP İlçe Başkanı seçildi. Çeşitli derneklerde ve kuruluşlarda görev aldı. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Malkara Belediye Başkanlığı’na seçildi. Evli ve bir çocuk babasıdır.



Önerilen Haberler