"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ökkeş Elmasoğlu: Gençlere Ve Girişimcilere Yönelik Kuluçka Merkezi Kuruyoruz

  • 12 Temmuz 2021

Belediyenizin büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


ÖKKEŞ ELMASOĞLU: Hatay Büyükşehir Belediyesi’yle uyum içinde çalışıyoruz. Yol yapımıyla, park/bahçe hizmetleriyle, mezarlıkların bakımıyla ilgili süreçlerde ve imar çalışmalarında işbirliği yapıyoruz. 


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 


ÖKKEŞ ELMASOĞLU: STK’larla sıcak ve samimi ilişkiler kurmaya çalışıyoruz. Muhtarlarla sürekli istişare hâlindeyiz. Muhtarlarla, STK’larla toplantılar yapıyor, sorunlara birlikte çözüm üretiyoruz. Pandemi sonrası STK’larla daha fazla bir araya gelmeye çalışacağız. Önümüzdeki süreçte kent konseyini yeniden işlevsel hâle getirmeyi planlıyoruz.


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?


ÖKKEŞ ELMASOĞLU: Projelerimizden bahsetmek gerekirse; 


ERZİN BELEDİYESİ SOSYAL KULUÇKA MERKEZİ PROJESİ


Girişimcilere ve genç firmalara yönelik olarak fiziksel çalışma alanının sağlandığı, yönetim, teknik ve diğer destekleyici hizmetlerin sunulduğu, büyümeleri için destek verildiği, çağın gerektirdiği teknolojiye ve bilgiye ulaşabilecekleri bir kuluçka merkezi oluşturacağız.


ERZİN KART PROJESİ


Sosyal belediyecilik kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşların okul, giyim, ısınma ve mutfak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kart bastırılacaktır. Vatandaşlar, “Erzin Kart” uygulamasıyla market, kırtasiye ve giyim ürünlerinden ihtiyaçları doğrultusunda seçme özgürlüğüne kavuşacak, ilçemiz esnafından olmak koşuluyla rencide olmadan ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Böylece hem vatandaşlara hem de esnafa katkı sağlayacağız.


PAZARYERİ VE KADIN ÜRETİCİ PAZARLARI PROJESİ


Pazar alanı, çocuk oyun alanı, zabıta odası, ölçü tartı odası ve çay ocağı gibi bölümlerin yer alacağı yeni ve modern bir pazaryeri yapacağız. Bununla birlikte haftanın belirli günlerinde üreten kadınlara destek olmak amacıyla kadın üretici pazarı kuracağız. Kadınların ürettiği el emeği, göz nuru ürünleri tüketiciyle buluşturacağız.


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 


ÖKKEŞ ELMASOĞLU: Erzin, yıllardır istediği hizmeti alamayan ve insanların ayrılmak istediği bir ilçe hâline gelmişti. Hedefimiz; altyapısıyla, üstyapısıyla, görünümüyle, imarıyla, yönetim anlayışıyla, sosyal ve kültürel yaşamıyla, eğitim olanaklarıyla, park ve bahçeleriyle, yaşam alanlarıyla, doğasıyla, deniziyle, kamu kaynaklarına erişimiyle herkesin yaşamak isteyeceği bir ilçe yaratmak.


Bu hedef doğrultusunda iki yılı aşkın süredir çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda Burnaz Plajı’nı atıl durumdan kurtardık, hizmete açtık. 


Kötü bir görünüme sahip olan avlu duvarlarına hazır sıvayla estetik bir görünüm verdik, boyadık. Kaldırımları baskı beton tarzında yeniledik, yenilemeye devam ediyoruz. 


Genelde çinkoyla yapılmış sundurmaları değiştirdik. Ayrıca yeraltına alınan aydınlatma direklerini ve ilçe merkezindeki çayın içinin bir bölümünü ışıklandırdık. 


En önemli projelerimizden birisi, yeni bir imar planıydı. 1/1000 ölçekli imar planının ilk merkez etabını bitirdik. Bu imar planıyla önemli değişiklikler yaptık. Merkez çarşı kısmında bitişik nizam ve asma kat uygulamasını kaldırdık. Diğer yandan, h/2 şeklinde arka bahçe mesafesi koyarak ileride oluşabilecek park sorununun çözümü noktasında adım attık. Yol çalışmalarını büyük ölçüde tamamladık.


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 


ÖKKEŞ ELMASOĞLU: Küçük sanayi sitesini mevcut yerinden kaldırarak modern bir küçük sanayi sitesine taşıyacağız. Modern kapalı bir pazaryeri yapacağız. Şahin Tepesi Mesire Alanı’nı tabiat parkına dönüştüreceğiz. Şirinsu Mesire Alanı’nı tescil ettirmeyi planlıyoruz. İmar planını tamamlayarak konut yapımına uygun bir imar oluşturma hedefindeyiz. İlçemize bir yüzme havuzu kazandırmayı da istiyoruz.


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 


ÖKKEŞ ELMASOĞLU: En önemli sorunumuz, bütçe ve kesintiler. Kısıtlı kaynaklar nedeniyle planladığımız hizmetleri tamamlama sürecinde sıkıntılar yaşıyoruz. Yeterli sayıda ekipmanımız ve personelimiz yok.


ERZİN BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü.


STRATEJİK HEDEFLER: Hedefimiz; altyapısıyla, üstyapısıyla, görünümüyle, imarıyla, yönetim anlayışıyla, sosyal ve kültürel yaşamıyla, eğitim olanaklarıyla, park ve bahçeleriyle, yaşam alanlarıyla, doğasıyla, deniziyle, kamu kaynaklarına erişimiyle herkesin yaşamak isteyeceği bir ilçe yaratmak.


ÇALIŞAN SAYISI: 21 memur, 5 sözleşmeli personel ve 73 işçi.


BÜTÇE: 40.906.200,00 TL


ÖKKEŞ ELMASOĞLU


Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Bir süre İstanbul’da avukatlık yaptı. 2005 yılından bu yana Erzin’de serbest avukatlık yapmaktadır. Geçmiş dönemlerde Erzin Kent Konseyi Başkanlığı da yaptı. Hâlen Erzin ADD Yönetim Kurulu Üyesi’dir. Üç dönem Hatay Barosu Denetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürdü. 2019 yerel seçimlerinde CHP’den aday oldu, Erzin Belediye Başkanlığı’nı kazandı. Evli ve iki çocuk babasıdır.



Önerilen Haberler