"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Osman Yıldırımkaya: Sultanhisar’ı Kaplıca Cennetine Dönüştürmek İstiyoruz

  • 12 Temmuz 2021

Belediyenizin büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

OSMAN YILDIRIMKAYA: Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait araç ve ekipmanlarla ilçemizin kırsal alanlarındaki yol bakım/onarım çalışmalarında, parke taşı montajında işbirliği yapıyoruz.

İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?

OSMAN YILDIRIMKAYA: Bölgemizde, özellikle ilçemizde polikültür tarım yapılmaktadır. Bu anlamda Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’yla, Toprak Su Sulama Kooperatifi’yle, Akçay Sağ Sahil ve Feslek Sağ Sahil Sulama Birlikleri’yle ortak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Çiftçilerin tarım arazilerine kolay ulaşması için bahçe yollarını asfaltlıyoruz, parke taşıyla kaplıyoruz. Böylelikle pasra ve kırmızı örümcek gibi hastalıkların önlenmesinde de yardımcı oluyoruz.

Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?

OSMAN YILDIRIMKAYA: İlçe merkezine uzak mahallelerde ikamet eden yaşlıların ilçe merkezine ulaşımlarını sağlıyoruz. Bu hizmeti belediyemizin araçlarıyla günün belirli saatlerinde ücretsiz olarak veriyoruz. İhtiyaç sahibi yaşlıların pazar masraflarını karşılıyoruz, belediyemizin araçlarıyla ulaşımlarını kolaylaştırıyoruz. Yalnız yaşayan yaşlılara hastane randevu/muayene süreçlerinde yardımcı oluyoruz, hasta nakil araçlarıyla evlerinden alıyoruz. Her hafta Cuma günleri ve dinî bayramlarda mezarlık ziyareti ulaşımlarını karşılıyoruz. Pandemiden önce çocuklar için her okulda tiyatro günleri yapıyorduk. İlçemizdeki spor kulüplerine ayni ve nakdi yardımda bulunuyoruz. İlçemize kazandırdığımız yüzme havuzunda yüzme kursları açıyoruz.

Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz?

OSMAN YILDIRIMKAYA: Atça Mahallesi’ne 80 kişilik modern bir otel yaptık.

Eskihisar Mahallesi’ne düğün salonu, iki katlı imam evi, Malgaçemir Mahallesi’ne iki katlı fonksiyonel düğün salonu, ilçe merkezine taziye evi ve 40.000 metrekare alan üzerine kurulu termal tesis yapıyoruz. Bu çalışmaların %50’lik bölümü tamamlandı. Kalan kısmı da üç ay içinde bitirilecek. Seçimlerden bu yana iki yıl içerisinde 50.000 metrekare alanda parke taşı kaplaması planlanmıştı.

Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var?

OSMAN YILDIRIMKAYA: İlçe merkezinde 40.000 metrekare alan üzerine kaplıca tesisi kuracağız.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

OSMAN YILDIRIMKAYA: Başta valilik olmak üzere devlete bağlı kuruluşlarından yardım alamıyoruz. İlçemizin tanıtımında ses getirecek olan termal tesis, daha proje aşamasında engellenmeye çalışılıyor. Tesisin yapılacağı alanın tarım arazisi olduğu gerekçe olarak sunuluyor, bu nedenle Aydın DSİ ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından engelleniyoruz.


Önerilen Haberler