"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Celal Alper İbaş: Örnek Bir Belediyecilik Profili Oluşturacağız

  • 16 Ağustos 2021

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


CELAL ALPER İBAŞ: Belediyemizin herhangi bir il/büyükşehir belediyesiyle işbirliği içinde olduğu çalışma alanı bulunmamaktadır. Her ne kadar işbirliği istesek de, maalesef bu işbirlikleri gelişmedi. Bulunduğumuz ilde CHP’li iki belediyeyiz. 


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?


CELAL ALPER İBAŞ: Genel olarak STK’lara yönelik uzlaşmacı ve işbirliği kuran bir yönetim anlayışına sahibiz. İlçemizin, ilçe halkının, bölgenin ve doğanın çıkarları doğrultusunda ve korunması kapsamında ortak hareket ederek destekleyici bir rol üstleniyoruz. 


Sosyal etkinlikler başta olmak üzere ilçe halkının sosyo-ekonomik gelişimine hizmet eden, katkı sağlayan, toplumsal çıkarları gözeten her oluşumu destekliyoruz. Beş yıldır kent konseyimiz var, ancak aktif değil.  


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?


CELAL ALPER İBAŞ: İlçemizde yaşayan ve kırılgan gruplar içerisinde değerlendirilebilecek kesimlere yönelik olarak kısıtlı maddi imkânlarla birçok projeyi hayata geçirdik. İlçemizde yaşayan, ekonomik açıdan zorluk yaşayan, 0-10 yaş arasında çocukları bulunan ailelere haftalık üç litre taze süt desteği veriyoruz. Pandemi döneminin başlangıcından itibaren Covid-19 pozitif olup karantinaya alınan vatandaşların ikametine karantinaları süresince günlük bir öğün yemek hizmeti sağlıyoruz. 65 yaş ve üzeri ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara da talepleri doğrultusunda bir öğün yemek desteğinde bulunuyoruz. Yine 65 yaş üzeri, dezavantajlı veya hasta durumda olan vatandaşlar, belediyemize başvurarak evlerinde ücretsiz tıraş hizmetinden faydalanabiliyor. Kısıtlı imkânlarla her koşulda herkesin, özellikle de kırılgan gruptaki vatandaşların yanında olmaya çalışıyoruz. 


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz?


CELAL ALPER İBAŞ: Seçime hazırlık aşamasında ve seçim sürecinde sosyal-kültürel etkinliklerle, ihtiyaca yönelik projelerle ilgili vaatlerim vardı. Gururla ifade edebilirim ki, parklar, evde kişisel bakım hizmetleri, e-belediyecilik, otopark düzenlemesi, spor kulübü desteği, amfi tiyatronun çok amaçlı kullanımı, süt ve besin desteği, okulların çevre düzenlemesi, tadilat işleri ve kırtasiye desteği, taksi duraklarının yenilenmesi, muhtarlık hizmetleri binasının tahsisi, ibadethanelerde temizlik hizmeti gibi projelerin birçoğunu hayata geçirdim. Ayrıca GES projemiz de tamamlandı. Vaatlerimiz arasında olmamasına rağmen belediyemize bağlı olarak çalıştırılan Belediye Sosyal Tesisi’ni faaliyete geçirerek vatandaşların ve ilçemize gelen misafirlerin hizmetine sunduk.


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var?


CELAL ALPER İBAŞ: Eski Avanos evlerinin bulunduğu mevkide daha önce belediyemize ait olan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilen 23 adet eski Avanos evini tekrar bünyemize aldık. Bu evleri turizme ve vatandaşların kullanımına kazandırmayı hedefliyoruz. Vatandaşların ve ilçemize gelen misafirlerin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla ilçe merkezinde bulunan taşıt ve yaya geçişini sağlayan tarihî taş köprünün restorasyonunun yapılması da önceliklerimiz arasında. Ayrıca ilçemizin estetiğini bozan sanayi bölgesinin ve tuğla fabrikalarının taşınması, kaldırılması ve yeni sanayi bölgesinin oluşturulması da planlarımız arasında. 


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?


CELAL ALPER İBAŞ: Birçok belediyede olduğu gibi, yapmak istediğimiz hizmetlerde ve hayata geçirmek istediğimiz projelerde maddi imkânsızlıklar sebebiyle zorluklar yaşıyoruz. Ayrıca bürokratik süreçlerin uzaması, yapılacak iş ve işlemlerin de süresini uzatabiliyor. Merkezi yönetimin bizi görmezden gelmesi hem motivasyonumuzu bozuyor hem de kamuoyu nezdinde siyasi açıdan zayıflatıyor. 


AVANOS BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Belediye Başkanı, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Muhtarlıklar Müdürlüğü.


STRATEJİK HEDEFLER: Öncelikli hedefimiz, Kapadokya’nın el sanatları ve turizm açısından merkezi olan, yüksek turizm potansiyeline sahip ilçemizin mevcut kazanımlarını koruyan, vatandaşların ve ilçemize gelen misafirlerin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayan bir hizmet anlayışıyla sosyal belediyecilik anlayışını birleştiren örnek bir belediyecilik profili oluşturmak. Belediye kaynaklarını etkin ve verimli bir şekilde kullanarak bütüncül bir bakış açısıyla kaliteli, sürdürülebilir projeler yapmak. Doğal, tarihî ve kültürel özellikleriyle öne çıkan bir ilçede imardan ekonomiye, sanattan kültüre, spordan sosyal faaliyetlere kadar her detayı sürekli iyileştirmek için elimizden geleni yapacağız.


ÇALIŞAN SAYISI: 174


BÜTÇE: 32.604.00 TL


CELAL ALPER İBAŞ


Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. 2006 yılında mali müşavir oldu. 2008-2013 yılları arasında Nevşehir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda yöneticilik yaptı. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Avanos Spor üyesidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler