"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Alper Taşdelen: Aşı Olmayı Teşvik Etmek İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz

  • 2 Ağustos 2021

1 Temmuz 2021 itibarıyla kademeli normalleşmenin üçüncü etabı başladı. Kurban Bayramı tatiliyle birleşen süreç vatandaşların kıyı/tatil bölgelerinde yoğunlaşmasına ve memleketlerine gitmelerine neden oldu. Bölgenizdeki yoğunluğu ve turizm sektöründeki süreci değerlendirebilir misiniz?


ALPER TAŞDELEN: Kurban Bayramı tatilinde her zaman olduğundan daha sakin ve tenha bir dönem geçirdik. Kurban Bayramı’nda kurban satış ve kesim alanında üst seviyede tedbirler aldık. İlçemizin tek satış ve kesim yeri olan alanda pandemi tedbirlerini en üst seviyede uygulayarak hizmet verdik. Alanda sık sık dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışması yaptık. Kesim için alana gelenleri sınırlı sayıda aldık. Kesimi yapılacak her bir kurban için 16 metrekarelik alan çizdik, iki kesim alanı arasına 2 metre mesafe verdik. Alana tek kapıdan giriş yapıldı. Alana girişte ateş ölçümü ve maske kontrolü yaptık, dezenfektan kullanılmasını sağladık.


Dokuz günlük bayram tatilinden sonra ikamet yerlerine dönen vatandaşların aşı olsalar da, kurallara uymasını istiyoruz. Covid-19 vakalarının hızla arttığı dikkate alındığında toplumsal yaşamın bu süreçten etkilenmesi kaçınılmaz. Yaklaşık iki yıldır devam eden bu salgından korunmak için vatandaşları gerekli tedbirleri almaları yönünde teşvik ediyoruz. Bakanlığın açıkladığı yaş gruplarının aşı olması, ikinci ve üçüncü doz aşılarını tamamlanmaları toplumsal açıdan hayati önem taşımaktadır. Belediyemizin iletişim mecralarından bu konularda sık sık duyuru ve uyarı yapılmaktadır.  


Kademeli normalleşmenin etkileri ve yoğunluğu için hangi tedbirleri aldınız? Bu tedbirler yeterli oldu mu? Turizm bölgelerinde turizm sektörü ve çalışanları kapasite yoğunluğunu nasıl karşıladı? Bayram dönüşünde pandeminin yaygınlaşacağı öngörülüyor. Bu konuya ilişkin önlemleriniz var mı? Varsa nelerdir?


ALPER TAŞDELEN: Pandeminin başından bu yana tüm vatandaşlara maske, kolonya ve dezenfektan dağıtıyoruz. Vatandaşların yakın temasla hizmet aldığı taksi duraklarına, kuaförlere ve berberlere hijyen seti ulaştırdık. 65 yaş ve üstü vatandaşları evlerinde ziyaret ederek hijyen setini takdim ettik. Muhtarlıklara, camilere hijyen setinin yanı sıra sıvı sabun dağıttık. Aynı şekilde okulların açıldığı kısa dönemde çocuklara sınıflarında hijyen seti dağıttık. 6 Eylül’de okullar yeni döneme başladığında dağıtımımız devam edecek. Okullara da sıvı sabun desteği verdik.  


Normalleşmeyle birlikte aşılama ve aşı karşıtlığı tartışmaları da gündeme yerleşti. Yerel yönetim olarak özellikle genç nüfusun aşılama sürecine hızla dahil edilmesi için planlarınız ve çalışmalarınız var mı? 


ALPER TAŞDELEN: Dünyayı saran bu salgın hastalıktan kurtulmamızın tek yolu, şu an için aşı. Aşıyla birlikte maske, mesafe ve temizlik kurallarını da dikkatle uygulamamız gerekiyor. Gençlerin büyük çoğunluğunun aşının öneminin farkında olduğunu düşünüyoruz. Okulların 6 Eylül’de açılacak olması nedeniyle 18 yaş altı için de aşılama sürecine geçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda yürütülen kampanyalara destek veriyoruz.  


İlçenizdeki üniversiteler ve yüksekokullar kapsamında yeni eğitim-öğretim yılı için ne tür tedbirler almayı düşünüyorsunuz?


ALPER TAŞDELEN: Çankaya, devlet üniversitelerine ve özel üniversitelere ev sahipliği yapan bir ilçe. Dolayısıyla ilçede çok sayıda öğrenci var. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte hijyen, maske ve mesafe konusundaki tedbirlerimizi sürdüreceğiz. Zabıtamız da ilçe genelinde işletmelerin denetimlerine daha yoğun şekilde devam edecek. Maske, kolonya, dezenfektan gibi malzemeler için de destek olacağız. Aşı olmayı teşvik etmek için sosyal medya hesaplarımızdan uyarıcı görseller paylaşacağız.    


Önerilen Haberler