"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Turhan Bulut: Mengen’i Gastronomi İlçesi Yapmak İstiyoruz

  • 23 Ağustos 2021

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


TURHAN BULUT: 28 Mayıs 2021 tarihinde Bolu Belediyesi’yle Mengen Belediyesi arasında “Mengen Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Meydan Düzenlemesi” projelerinin hazırlanmasına ilişkin protokol yapıldı. Bu protokol kapsamında belediyemizin yapacağı yeni hizmet binasının mimari, statik ve elektrik projesiyle diğer projeleri Bolu Belediyesi üstlendi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 adet minibüs ve 1 adet çöp toplama aracı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 adet toplu taşıma aracı sembolik satış tutarı üzerinden belediyemize kazandırıldı.


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?


TURHAN BULUT: İlk olarak 1981 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 100. yıl kutlama etkinlikleri dolayısıyla başlatılan, bugüne kadar gelen ve ilçemizde her yıl gerçekleştirilen Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali, STK’larla işbirliği içerisinde yapılmaktadır. STK’lar ve ADD tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklere de belediyemiz tarafından katkı sağlanmaktadır.


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?


TURHAN BULUT: Göreve geldiğimiz günden bu yana sosyal belediyecilik anlayışına verdiğimiz önem vatandaşlar tarafından bilinmektedir. Bu kapsamda çocuklar, yaşlılar ve engelli vatandaşlar için etkinlikler düzenliyoruz.


Mengen Belediyesi olarak çocukların yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz. Çocukların her alanda gelişmesine katkı sağlamak, onlarla birlikte sorunları değerlendirmek, taleplerini dinlemek için mahallelerde çocuk konseyleri kurduk ve başkanlarını seçtik. Çalışmalarımızda çocuklardan gelen talepleri göz önünde bulunduruyoruz. Çocuklar için yaz tatillerinde yaz spor okulu açarak çeşitli dallarda kurslar veriyoruz.


Projelerimizi ve çalışmalarımızı engelli vatandaşların kullanımına uygun şekilde gerçekleştiriyoruz. Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırabilmek ve erişim kolaylığı sağlamak amacıyla ilçe merkezinde düzenlemeler yapıyoruz. Engelli vatandaşlar için belirli aralıklarla toplanarak müzikli ve yemekli etkinlikler düzenliyoruz.


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz?


TURHAN BULUT: 2014-2019 döneminde söz verdiğimiz projeleri hayata geçirdik. Konukevi, eski ve yeni Zonguldak yolunu birleştiren “Aşçılar Köprüsü”, tüm mahallelerde toplam 162.000 metrekare yol yapımı, her mahalleye kültür ve taziye evi, kapalı halı saha ve sosyal tesisi, fitness salonu, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet, Vatan, Zafer ve Spor Park olmak üzere toplam beş adet park bu projelerimiz arasındadır. 


Yeni dönemde söz verdiğimiz projeler: İlçemizin doğalgaza kavuşması, “Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü”nün faaliyete geçmesi, belediye yeni hizmet binasının yapılması, kreş, yaşlı vatandaşlar için “Güngörmüşler Konağı Huzurlu Yaşam Evi”, yeni kültür ve taziye evleri, kültür merkezi ve yüzme havuzu, çiftlik, Atatürk Caddesi’ni yenileme ve meydan düzenleme, Park Mengen, İzzet Baysal Rekreasyon Alanı, katı atık depolama alanı, yeni açılan ve eksik kalan yolların tamamlanması, Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali, e-belediye.


İlk dönemimizde yapmış olduğumuz 162.000 metrekare yolu 186.000 metrekareye çıkardık.


Yöresel mimaride 252 konutluk üçüncü etap TOKİ projesinin inşaat kısmı tamamlandı, çevre düzenlemesine geçildi. Hak sahibi vatandaşlara Eylül ayında anahtar teslimi planlanmaktadır.


Doğalgaz projemiz için AKSA Enerji’yle ve BOTAŞ’la gerekli görüşmeler yapıldı, çalışmalarımız devam etmektedir. 


11 Mayıs 2018 tarihinde temelini attığımız Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü, Mengen Belediyesi, İzzet Baysal Vakfı ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi arasında imzalanan protokolle son noktaya geldi, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında faaliyete başlayacak.


Belediyemizin yeni hizmet binası için 28 Mayıs 2021 tarihinde Bolu Belediyesi’yle Mengen Belediyesi arasında “Mengen Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Meydan Düzenlemesi” projelerinin hazırlanmasına ilişkin protokol yapıldı.


Vatandaşların belediye hizmetlerinden daha etkin, kolay ve hızlı bir şekilde faydalanabilmesi için yeni nesil e-belediye hizmetini hayata geçirdik.


Cumhuriyetin 97. yılında Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla hemşerimiz Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Semih Özcan’ın adını verdiğimiz parkın açılışını pandemi kurallarına uyarak gerçekleştirdik.


Fitness salonunun kapasitesi yoğun talep üzerine ek salonla iki katına çıkarıldı.


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var?


TURHAN BULUT: Doğalgazı ilçemize kazandırmak ve diğer projelerimizi iş programımıza göre hayata geçirmek.


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?


TURHAN BULUT: Muhalefet belediyesi olmamızdan dolayı taleplerimiz engelleniyor ve kısıtlanıyor. Süreklilik arz eden teftişlere ve incelemelere rağmen şeffaf, dürüst, tarafsız yönetim anlayışımızla hizmetlerimize devam ediyoruz. 


MENGEN BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali İşler Müdürlüğü, Zabıta Komiserliği, Fen İşleri, İtfaiye Amirliği, Veterinerlik.

 

TEMEL DEĞERLER: İlçemizi özellikle ekoturizm alanında yurt çapında tanıtmak ve aşçılarıyla ünlü Mengen’i gastronomi ilçesi yapmak.


STRATEJİK HEDEFLER: İlçemizi doğalgaza kavuşturmak. Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü’nü faaliyete geçirmek. Belediye yeni hizmet binasını yapmak. Kreş projesini ve yaşlı vatandaşlar için Güngörmüşler Konağı Huzurlu Yaşam Evi projesini bitirmek. Kültür ve taziye evlerinin sayısını artırmak. Kültür merkezi ve yüzme havuzu yapmak. Çiftlik projesini, Atatürk Caddesi’nin yenileme ve meydan düzenleme çalışmalarını, Park Mengen’i, İzzet Baysal Rekreasyon Alanı’nı, katı atık depolama alanını, yeni açılan ve eksik kalan yolları tamamlamak. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali’ni en iyi şekilde gerçekleştirmek.


ÇALIŞAN SAYISI: 7 memur, 8 işçi, 43 şirket işçisi, 3 sözleşmeli personel.


BÜTÇE: 8.812.648,57 TL


TURHAN BULUT


Gazi Eğitim Enstitüsü’nü bitirdi. Mengen Demokratik Kültür Derneği’ni kurdu. Mengen Kalkınma Vakfı Başkanlığı, Mengen Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeliği, Beşler Mahallesi Dayanışma Derneği’yle Mengen Engelli ve Yaşlılar Derneği üyeliği yaptı. CHP Grup Başkan Vekilliği, Turizm Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Engellilere Hizmet Komisyonu üyeliklerinde bulundu. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Mengen Belediye Başkanı seçildi. Evli ve 2 çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler