"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Hüseyin Görgülüoğlu: İlçemizdeki Refah Seviyesini Yükseltmek İstiyoruz

  • 20 Eylül 2021

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?


HÜSEYİN GÖRGÜLÜOĞLU: Çocuklara, gençlere, kadınlara, yaşlılara, engellilere, ihtiyaç sahibi ailelere ve tüm vatandaşlara yönelik sosyal projelerimiz devam ediyor. Vatandaşların önerilerini de dikkate alıyoruz. Bu kapsamda pandemi sürecinde ilçemizdeki okullara belediyemiz tarafından maske ve hijyen malzemeleri dağıtıldı. 


İlçemizin önemli eğitimcilerinden, hemşerimiz, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Enver Yücel tarafından Piraziz’e gönderilen  11 ton meyve, 20 ton un ve 5.000 litre sıvı yağ, temizlik ürünleri, tablet ve bilgisayar, vatandaşlara ve öğrencilere ulaştırıldı. Belediyemizin bütçesinden ihtiyacı olan öğrencilere tablet desteği verildi.


Eren Mahallesi’nde bulunan ilçe stadının hemen yanına gençlerin gelişimini düzenli spor yapabileceği çok amaçlı kapalı spor salonu yapılması için yer temin edildi. Bu kapsamdaki çalışmalar tamamlandı. Söz konusu alan, Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne devir edildi.


Ayrıca 2021 yılı yatırım programına alınan, bugün itibarıyla piyasa değeri 4.5 milyon TL olan arsayı hükümet konağı yapılması için Maliye ve Hazine Bakanlığı’na hibe ettik. 


Sokak hayvanları için Giresun’daki özel bir hayvan hastanesiyle belediyemiz arasında protokol imzalandı. Bu sayede ilçemizdeki sokak hayvanlarının aşılaması ve tedavisi yapılmaktadır. 


“Ambalaj Atıkları Yönetimi” ve “Sıfır Atık Projesi” kapsamında ilçemizin merkez mahallelerine ayrıştırılabilir atık pil kutuları ve atık yağ kovaları yerleştirildi.


Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?


HÜSEYİN GÖRGÜLÜOĞLU: Belediyemizin stratejik hedeflerinde ve planlarında herhangi bir değişikliğe gidilmemiştir.


Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz neler?


HÜSEYİN GÖRGÜLÜOĞLU: İlçemizdeki altyapı çalışmalarını tamamladık. Önümüzdeki süreçte üstyapı çalışmalarına başlayacağız. Eren Mahallesi’ndeki dolgu alanda iç yoldan ve sahil yolundan giriş-çıkış yapılacak şekilde planlanan modern otobüs terminali çalışması henüz tamamlanmadı. Otobüs terminali yapılması planlanan araziyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Belediyemizin bulunduğu alanda ve çevresinde peyzaj ve otopark çalışmaları yapacağız.


Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


HÜSEYİN GÖRGÜLÜOĞLU: Giresun Belediyesi’yle işbirliği yaptığımız bir çalışmamız yoktur. Ancak İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri’nin ilçemize birçok yardımı oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden çevre ve temizlik işlerinde kullanılmak üzere 1 adet treyler ve çöp konteynerleri, 1 adet otobüs; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 1 adet damperli kamyon ve 1 adet otobüs gönderildi. Ayrıca Maden Mahallesi’nde bulunan bir arsaya yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuk parkı yapılacağı sözünü aldık. Bu çalışmanın da kısa sürede tamamlanacağını ümit ediyorum. Sizin aracılığınızla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’e ilçemize katkılarından ve desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?


HÜSEYİN GÖRGÜLÜOĞLU: İlçemizde kent konseyi yoktur. STK’larla uyumlu bir iletişimimiz ve bilgi alışverişimiz vardır. STK başkanlarıyla ve yöneticileriyle iletişim hâlindeyiz. Her türlü görüşlerini ve önerilerini dikkate alıyoruz. Bu görüş ve öneriler, belediyemiz tarafından değerlendiriliyor. STK’lara her platformda destek oluyoruz, destek olmaya da devam edeceğiz.


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?


HÜSEYİN GÖRGÜLÜOĞLU: İlçemizdeki engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara, özel bireylere ve kadınlara yönelik güzel çalışmaları hayata geçiriyoruz. İlçe merkezindeki baskı beton kaldırımlara engelli rampaları yaptırdık. Engelli çocukların eğitimine imkânlarımız doğrultusunda her türlü desteği veriyoruz. Pandemi sürecinde yaşlıları ve yalnız yaşayan vatandaşları yalnız bırakmadık. Başta gıda yardımı olmak üzere maddi-manevi her türlü desteği sağladık. Hasta yaşlılar için hasta yatakları temin ettik. Her yıl 100’ün üzerinde üniversite öğrencisine burs imkânı sağlıyoruz.


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?


HÜSEYİN GÖRGÜLÜOĞLU: Vaat ettiğimiz projeleri hayata geçirebilmemiz için kamu desteğinin olması gerekiyor, ancak içinde bulunduğumuz dönemde kaynak eksikliği ve yatırım harcamalarının durdurulması nedeniyle hedeflediğimiz hizmetleri gerçekleştiremiyoruz.


İlçemizin sahil yolunda günlük spor aktivelerinde bulunan vatandaşlar için şehiriçi bandını alacak şekilde 5.5 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu projesi yaptık, İller Bankası’ndan proje onayını aldık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan finansman talebinde bulunduk. Ancak bürokrasi engelinden dolayı finansman desteği henüz sağlanamadı. 


Bütün zorluklara ve engellere rağmen kendi imkânlarımızla vatandaşlara hizmet etmeyi sürdüreceğiz.




PİRAZİZ BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Belediye Başkan Yardımcısı, Yazı İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Amirliği, İtfaiye Amirliği, Muhtarlık ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü.


STRATEJİK HEDEFLER: Belediye kaynaklarını vatandaşların ihtiyaçlarına göre etkin ve ekonomik kullanmak. Hiçbir ayrım gözetmeden hizmet vermek. İlçemizdeki vatandaşların refah seviyesini yükseltmek.


ÇALIŞAN SAYISI: 70



BÜTÇE: 13 milyon TL


HÜSEYİN GÖRGÜLÜOĞLU

 

Giresun Endüstri Meslek Lisesi’ni bitirdi. 1979 yılında Piraziz Belediyesi’nde Yazı İşleri Müdürü olarak memuriyete başladı. 1989 yılında Giresun Valiliği Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü’nde iki yıl çalıştıktan sonra 1992 yılında Piraziz İlçe Özel İdare Müdürlüğü’ne atandı. 2006 yılına kadar bu göreve devam etti. 2006 yılında emekli oldu. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Piraziz Belediye Başkanı seçildi. Evli ve 2 çocuk babasıdır.



Önerilen Haberler