"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Tarımsal Kalkınma ve CHP’li Belediyeler

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

Ülkemizin en temel sorunlarından birini maalesef tarımsal üretimde yaşıyoruz. Türkiye’yi 19 yıldır yöneten siyasi iktidar, uyguladığı yanlış politikalarla tarımı da sorun yumağı hâline getirdi. Üretim maliyetleri artarken, ürünlerimizin değeri azalıyor. Üretim düşüyor, ekilmeyen tarım arazileri her geçen yıl artıyor. Bu durum, köyden kente göçü hızlandırıyor, kırsaldaki ekonomik hayatın neredeyse tükenmesine neden oluyor.


İktidar, birçok sorunla karşı karşıya kalan çiftçilere destek vermek yerine yabancı ülkelerden tarım arazileri kiralıyor, yurtdışından tarım ürünü almak için ithalat vergilerini sıfırlıyor. Üreticiler, kanunla öngörülen tarımsal desteği dahi devletten tam olarak alamıyor. Maalesef tarımda böyle acı bir tabloyla karşı karşıyayız.


Ülkemiz için stratejik sektör olan tarım, bu yönetimin eline bırakılamayacak kadar değerli. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi olarak belediyelerimizde yeni bir tarım seferberliği başlatıyoruz. 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında belediyelerimizin ve 200’ü aşkın tarımsal kooperatifin katılımıyla İstanbul’da bir tarım zirvesi düzenliyoruz.


Belediyelerimiz, yerli üreticilere destek veriyor. Bu zirvede belediyelerimizin tarıma verdiği desteği ele alarak kamuoyuna tanıtacağız, bundan sonra atacağımız adımları belirleyeceğiz. Şimdi yerel yönetimlerde, ardından iktidara geldiğimizde tarım için hangi adımları atacağımızı anlatacağız.


CHP’li belediyeler, ülkemizin içinde bulunduğu her sorunun çözümü için tüm imkânlarıyla mücadele ediyor. Bu kapsamda önceki yönetimlerin yurtdışından tarım ürünü alımına son veren belediyelerimiz, yerli üreticinin kalkınması için çalışıyor. Belediyelerimiz hem üretiyor hem de üreticilere destek oluyor. Tarımsal araç-gereç, tohum, hayvan yemi, gübre ve zirai ilaç gibi birçok kalemde çiftçilere yardımlar yapılıyor.


Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin ilk yıllarında tarıma verdiği önemi anlatırken, “Türkiye’nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür,” demiştir. Belediyelerimiz, Atatürk’ün işaret ettiği gibi, üreticimizi hak ettiği yere ulaştırmak için hizmet üretiyor.


Üç gün sürecek olan CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nin belediyelerimizin yeni ve başarılı hizmetlerine önemli katkılar sunmasını diliyorum. Zirvede sunulacak başarılı örneklerin, uzmanların bilgi ve deneyimlerinin farklı belediyelerimizin de ufkunu açacağına yürekten inanıyorum.


Vatandaşlarımızın desteğiyle ilk seçimlerde iktidara geldiğimizde üreticilerimizin tüm sorunları da kısa sürede çözüme kavuşturulacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının güneşi, tarlada alınteri döken çiftçilerimizin üzerine de doğacak.


Önerilen Haberler