Ankara'da yurt sorununa çözüm

• 17 Ocak 2022
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’ya üniversite eğitimi için gelen ve barınma sorunu yaşayan öğrencilere destek olmaya devam ediyor.

Barınma sorunu nedeniyle Şefkat Evleri’ne, kiralanan otellere ve Mamak Araplar Mahallesi’ndeki sosyal konutlara yerleştirilen 1.881 öğrenci, ücretsiz yemek, ulaşım, çamaşırhane hizmetlerinden ve sosyal aktivitelerden yararlanıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, yurt ve ev sorunu yaşayan öğrencilerin en temel hakkı olan barınma sorununu çözüme kavuşturdu. 1.881 üniversite öğrencisine ücretsiz barınma imkânı sağlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Genel Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, “Gençlerin eğitimlerinden vazgeçip memleketlerine dönmesine seyirci kalamazdık,” dedi.