Aydın'da üreticiye süt soğutma tankı hibesi

• 17 Ocak 2022
Aydın Büyükşehir Belediyesi küçük aile işletmelerinin kalkınması için bir tarımsal kalkınma kooperatifine daha süt soğutma tankı hibe etti.

Bozdoğan’ın Haydere Mahallesi’ndeki Haydere Kırsal Kalkınma Kooperatifi’ne 6 tonluk süt soğutma tankı hibe edildi. Yapılan hibeyle üreticiler, sütü soğutarak sattıkları için gelirlerinin arttığını belirtti. Başkan Özlem Çerçioğlu, kolektif üretime destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Aydın Büyükşehir Belediyesi, üreticilerin bir araya gelerek güç birliği yapması için her türlü desteği sunuyor. Kooperatifin 65 üyesi olduğunu belirten Haydere Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Hizal, “Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin gönderdiği süt tankı, üreticimizin daha iyi fiyata süt satmasını sağlıyor. Amacımız, küçük üreticiyi kalkındırmak,” dedi.