Yılmaz Büyükerşen'den "kömür ocağı" tepkisi

• 17 Ocak 2022
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Sevinç Mahallesi'nde yapılması planlanan kömür ocağına sert tepki gösterdi.

Odunpazarı ilçesinin Sevinç Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan kömür ocağı için ÇED raporu hazırlığı yapılması tepki çekti. Kömür ocağının orta ve uzun vadede Eskişehir’e zarar vereceği öngörülüyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda Alpu-Mihalıççık yolu üzerinde Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan kömür ocağına verilen “Çevre Etki Değerlendirmesi Raporu Gerekli Değildir” kararına itiraz ederek yargıya gitmişti. Eskişehir İdare Mahkemesi bu itirazı kabul etmiş ve karar kaldırılmıştı. Odunpazarı Belediyesi, Kent Konseyi ve çeşitli sivil toplum örgütleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ÇED sürecinin yeniden başlatılmasının ardından açıklama yaptı, Açıklamada, Eskişehir’in doğasının korunması için harekete geçileceği belirtildi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Böyle bir maden ocağı orta ve uzun vadede, şehrimize dehşet verici sonuçlara neden olacaktır" açıklamasında bulundu.