Gemlik'te engelli istihdamı

• 17 Ocak 2022
Gemlik Belediyesi’nin Engelsiz Montaj Atölyesi’nde çalışan gençler ilk maaşlarını aldı.

Gemlik Belediyesi, sosyal projelerle engelli vatandaşlar için hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor. “Engelsiz Yaşam Gemlik’e Uğurla Gelecek” sloganıyla Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde engelli gençler istihdam ediliyor. Engelli vatandaşlara yönelik farklı projeler geliştiriliyor, çalışmalar yapılıyor, hukuki ve sosyal destek veriliyor. Bu çalışmalar arasında “Engelsiz Taksi”, belediye bünyesinde kurulan “Engelsiz Destek Birimi” yer alıyor. Engelli vatandaşlar için hasta yatağı, işitme cihazı ve diğer ihtiyaçlar temin ediliyor. Kumla sahilindeki Engelsiz Plaj’da ise, bedensel engelli vatandaşların güvenli ve rahat bir şekilde denize girmesi sağlanıyor.