"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Güzel: “Defne'yi Geliştirmek İçin Çalışıyoruz”

  • 17 Ocak 2022

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

İBRAHİM GÜZEL: Tematik Bilim Merkezi hazır, gerekli prosedürler (TÜBİTAK ve MEB) tamamladıktan sonra hizmete açacağız. Rehberlik Danışmanlık ve Destek Merkezi kurduk. Merkez, bağımlılıkla mücadelede ve diğer alanlarda hizmet veriyor. “Defne Süiti” bestesi için çalışmalarımız devam ediyor. Apollon Anıtı’nın çizimi hazırlandı. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Şelale Projesi’ni bitirmesini bekliyoruz. Defne Kültür Merkezi’nin temeli atıldı, çalışmalarımız devam ediyor. Atatürk Stadyumu’nu hizmete açtık. Hatayspor U-19 Takımı’nın ve birbirinden farklı spor kulüplerinin, liglerin çalışmaları Atatürk Stadyumu’nda yapılıyor. Nikâh salonu açtık. Kreş ve gündüz bakımevi için çalışmalarımızı tamamladık, en kısa sürede açılış yapacağız. Geri dönüşüme gönderilen atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak için 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi” açtık.

Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

İBRAHİM GÜZEL: Pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle sosyal belediyeciliği ön planda tutarak yardım ve dayanışma projelerine ağırlık verdik. Zorlu ve sıkıntılı günlerde vatandaşlara destek olmaya devam ediyoruz.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

İBRAHİM GÜZEL: Hatırlanmasını istediğimiz projelerimiz arasında “Tematik Bilim Merkezi”, “Gastronomi Evi”, “Seyir Terası”, “Atatürk Alanı”, “Uzay Bilim ve Robotik Kodlama Merkezi” ve “Kadın Kooperatifi” yer alıyor. Büyükşehir imkânlarına sahip bir belediye olmak istiyoruz.

Belediyenizin büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

İBRAHİM GÜZEL: Hatay Büyükşehir Belediyesi’yle koordineli ve planlı çalışıyoruz. Rehberlik Danışmanlık ve Destek Merkezi, işbirliği yaptığımız çalışma alanıdır. Belediyemizin Fen İşleri’yle Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı da koordineli çalışıyor. Pandemi döneminde Hatay Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte, belediyesi olmayan ilçelere destek verdik.

İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?

İBRAHİM GÜZEL: Kent konseyimiz var. Defne Koza Evi’yle, Ticaret ve Sanayi Odası’yla işbirliği yapıyoruz.

Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?

İBRAHİM GÜZEL: Rehberlik Danışmanlık ve Destek Merkezi aracılığıyla engelli bireylere, psikolojik veya fiziksel şiddete uğrayan genç-yaşlı kadınlara, çocuklara hizmet veriyoruz. Fizibilite çalışmalarını bitirdiğimiz Engelli Kafe’yi en kısa sürede hizmete açacağız. Defne Kültür Evleri’nde her yaş grubundan çocuklara, gençlere ve kadınlara eğitimler veriliyor.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

İBRAHİM GÜZEL: Kurumsal çalışmalarda onay süresi uzadığı için birçok projeyi hayata geçiremiyoruz. Bütçe konusunda da sıkıntı yaşıyoruz.


DEFNE BELEDİYESİ
KURUMSAL YAPI: Halk Masası, Hukuk İşleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Özel Kalem, Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Spor İşleri Müdürlüğü, Teftiş Kurulu Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü, Sıfır Atık Müdürlüğü.

MİSYON: İnsana saygılı ve insan odaklı olmak. Etkin ve verimli hizmetler üretmek. Değişime ve gelişime açık olmak. Yenilikçi, çağdaş, modern, çevreye duyarlı ve sosyal belediyeciliği ön planda tutan güçlü bir yerel yönetim olmak.

VİZYON: Çağdaş, modern, insan odaklı, insana saygılı, şeffaf/saydam, eşitlik/adalet temelinde etkin ve verimli hizmet üreten, sosyal belediyecilik anlayışına sahip, katılımcı, vatandaş memnuniyetine önem veren, güvenli ve güvenilir bir ilçe olmak.

STRATEJİK HEDEFLER: Çevre, insan ve toplum ilişkilerini geliştirmek. Planlı çalışmalarla Defne’yi geliştirmek. Meydanlar hiyerarşisini oluşturmak. Yeşil alanları artırmak. Teknik altyapı çalışmalarını tamamlamak. Yapılaşmada estetiği ve kaliteyi ön plana çıkarmak. Çağdaş bir ulaşım altyapısı kurmak. İlçe kimliği oluşturmak. Ulaşılabilir olmak. Toplumcu bir anlayışla etkin ve verimli hizmetler sunan bir belediye olmak. Akıllı kent yönetimini kurmak. Yaşam kalitesini yükseltmek. Güvenli bir ilçe ortamı oluşturmak. Vatandaş memnuniyetini artırmak.

ÇALIŞAN SAYISI: 424

BÜTÇE: 22.488.719,25 TL


İBRAHİM GÜZEL
Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. 1989-2009 yılları arasında mali müşavirlik yaptı. 2009-2014 yılları arasında Gümüşgöze Belediye Başkanlığı yaptı. 2014-2017 yılları arasında Defne Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2014 yılından bu yana Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde üyelik yapmaya devam ediyor. 2019 yerel seçimlerinde Defne Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler