İzmir’de sağlık personeline toplu taşıma ücretsiz

• 17 Ocak 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi, pandemi döneminde kamu sağlığını koruyabilmek için canlarını ortaya koyarak çalışan sağlık emekçileri için toplu ulaşımda “Sağlık Personeli Kartı” uygulamasını başlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm dünyayı sarsan Covid-19 salgınında risk grubundaki sağlık çalışanlarının toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmasına yönelik uygulamasını genişletti. Aralık ayı meclis oturumunda İzmirim Kart bünyesinde sağlık emekçilerine özel Sağlık Personeli Kartı çıkarılması kararı alındı. Sağlık personeli, HES kodlarının tanımlı olduğu kartlarını 28 Şubat’a kadar kart başvuru merkezlerinden alabilecek. Sağlık Personeli İzmirim Kartı, Sağlık Bakanlığı’nın kayıt sisteminde yer alan sağlık personeli için geçerli olacak.

• 26 Nisan 2022
Seda Akço: