"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Karaköse: “Sosyal Belediyeciliği Önemsiyoruz”

  • 17 Ocak 2022

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

KASIM KARAKÖSE: Mesire alanı, aşevi ve düğün salonu açtık. Yol ve asfalt çalışmalarını tamamladık. Kız öğrenci yurdu yaptık. Kredi kullanmadan, hibe desteği olmadan 11 adet iş makinesi ve araç aldık. Ülkemizin arı kovanı ihtiyacının %85’ini karşılayan Kovancılar Sitesi’ne altyapı, yol, su ve yangın söndürme ekipmanları temin ettik. Voleybol ve futbol takımı kurduk. Polislik sınavlarına hazırlanmak isteyen gençlere ücretsiz kurs verdik. İlçemizdeki tüm mahallelere park yapmak için çalışmalara başladık.

Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

KASIM KARAKÖSE: Hedeflerimizde ve planlarımızda değişiklik söz konusu olmadı. Bütçemiz el verdiğince projelerimize devam edeceğiz.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

KASIM KARAKÖSE: Projelerimizin çoğunu tamamladık. Bu projelerin hatırlanmasını istiyoruz. Diğer projelerimizi de hayata geçireceğiz.

Belediyenizin büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

KASIM KARAKÖSE: Adana Büyükşehir Belediyesi’yle işbirliği yapıyoruz. Koordineli bir şekilde çalışarak asbestli içme suyu borularını değiştirdik. Yol çalışmalarını tamamladık. Yeni projelerde de işbirliği yapmaya devam edeceğiz.
    
İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?

KASIM KARAKÖSE: STK’larla işbirliği yapmadık. Kent konseyimiz yok.

Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?

KASIM KARAKÖSE: Eşit ve adil hizmet anlayışıyla bütün gruplara ulaşmaya çalışıyoruz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

KASIM KARAKÖSE: Siyasi engellemelerle karşılaşıyoruz. Maddi zorluk yaşıyoruz.


İMAMOĞLU BELEDİYESİ
KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü.

MİSYON: İmamoğlu’nda yaşanabilir ve sürdürülebilir bir ortam hazırlamak amacıyla tecrübeli ve güler yüzlü personelle hizmet sunmak.

VİZYON: Katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla dünya standartlarında hizmet vermek.

STRATEJİK HEDEFLER: Şeffaflığa özen göstermek. İlkeli davranmak. Ulaşılabilir olmak. Verimliliği gözetmek. Katılımcılığı sağlamak. Samimi davranmak. Öncü ve tarafsız olmak. Sorumluluk duygusuyla çalışmak. Güvenilirliğe ve saygınlığa önem vermek. Vatandaş memnuniyetine odaklanmak. Sosyal belediyeciliği önemsemek.

ÇALIŞAN SAYISI: 141

BÜTÇE: 14.581.400 TL

KASIM KARAKÖSE
İmamoğlu Lisesi’ni bitirdi. Çiftçilikle uğraşmaktadır. 2014 yılında CHP İlçe Başkanı oldu. 2019 yerel seçimlerinde İmamoğlu Belediye Başkanı seçildi. Evli ve üç çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler