Konyaaltı'nda 2.5 milyon ton geri dönüşüm

• 17 Ocak 2022
Konyaaltı Belediyesi, “Atık Yönetimi” ve “Sıfır Atık Projesi” kapsamında geçen yıl 2 milyon 607 bin 930 kilogram ambalaj atığını geri dönüşüme kazandırdı.

Konyaaltı Belediyesi tarafından ayda ortalama 300 ton atık dönüştürüldü. Geri dönüşüme kazandırılan atıkların 181.730 kilogramı tekstil, 12.220 kilogramı lastik ve 38.342 kilogramı bitkisel yağ atığı. Budanan ağaçların atıkları da değerlendirildi, yakıt briketlerine dönüştürüldü. Yeşil gelecek için yeşil alanlar çoğaltılıyor, atıklar değerlendiriliyor. Konyaaltı, kişi başına düşen 11.4 metrekarelik yeşil alan yla Türkiye’nin en yeşil ilçelerinden biri.  Başkan Semih Esen, Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri tarafından 2021 yılında geri dönüşüme kazandırılan atık miktarıyla ilgili de açıklama yaptı.