Lüleburgaz'da geri dönüşüme ödeme

• 17 Ocak 2022
Lüleburgaz Belediyesi, Akıllı Atık Tanıma Sistemi hizmete sunuldu.

2021 Çevre Yılı kapsamında geçtiğimiz yıl Kasım ayında hizmete sunulan Akıllı Atık Tanıma Sistemi sayesinde vatandaşlar tarafından getirilen 28.000 pet şişe, 2.900 metal kutu geri dönüşüme ve ekonomiye kazandırıldı. Akıllı Atık Tanıma Sistemi, iki farklı noktaya daha yerleştirilecek. Mobil atık toplama araçları da mahalleleri gezerek atık toplayacak. Toplanan atıklar için vatandaşlara verilen kartlara TL karşılığı puan yüklenecek. Lüleburgaz Belediyesi’nin en önemli çevreci yatırımlarından biri olan Akıllı Atık Tanıma Sistemi sayesinde plastik şişeler ve teneke kutular dönüştürülüyor. Sistem, Gençlik Parkı’nda uygulanıyor. Sistemin yaygınlaştırılması hedefleniyor.