Tepebaşı'nda çevreci projeler

• 17 Ocak 2022
Tepebaşı Belediyesi, sürdürülebilir belediyeciliğe ve çevre politikalarına uyum sağlayarak öncü projeler geliştirmeye devam ediyor.

Tepebaşı Belediyesi, çevreci uygulamalar ve projeler geliştiriyor. Projeler arasında belediye hizmet binası, Su Sporları Merkezi, Yaşam Köyü’ndeki güneş enerjisi santrali (şebeke bağlantılı), elektrikli otobüs/bisiklet ve hibrit araçlar yer alıyor. Belediyenin bünyesindeki güneş enerjisi santralleriyle hem enerji elde ediliyor hem de emisyon azaltımıyla çevreye katkılar sağlanıyor. Temiz enerji yatırımlarıyla millî servet de korunuyor. İlçede karbondioksit emisyonunu azaltma hedefi %23’ten %40’a yükseltildi. Başkan Ahmet Ataç, “Dünyamızın doğal kaynakları için geri dönüşü olmayan kritik bir eşiğe yaklaşırken, havayı, toprağı ve suyu koruyacak çalışmalarla ilçemizin adını dünyaya duyurmaya devam edeceğiz,” dedi.