Adana Büyükşehir’den işaret dili eğitimi

• 24 Ocak 2022
Adana Büyükşehir Belediyesi, işaret dili eğitimi başlattı.

Halkla direkt iletişimde olan belediye personelinin işitme ve konuşma engelli vatandaşlarla iletişim kurmasını, işitme ve konuşma engelli vatandaşların belediye hizmetlerinden sorunsuz yararlanabilmesini sağlamak amacıyla belediye personeline işaret dili eğitimi veriliyor. Bu sayede işitme ve konuşma engelli vatandaşlar, belediye hizmetlerine daha rahat ulaşacak. İşaret dili eğitimi, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından düzenleniyor. Seyhan Halk Eğitim Merkezi’nin deneyimli eğitmenlerinin eşliğinde 120 saat sürecek işaret dili eğitiminin ardından katılımcılara sertifika verilecek.