Akhisar Belediyesi güneş enerjisinden 1,2 milyon TL gelir sağladı

• 24 Ocak 2022
Akhisar Belediyesi, güneş enerjisi santralinden 1 milyon 231 bin TL ek gelir sağladı.

Boyalılar Mahallesi’ndeki 20 dönüm araziye yapılan ve 2021 yılının Şubat ayında faaliyete başlayan güneş enerjisi santralinden 1 milyon 231 bin TL ek gelir elde edildi. İkinci projede güneş panellerinin montajına devam ediliyor. 2.880 adet paneli bulunan santralden 1.2 MW elektrik enerjisi elde ediliyor. Başkan Besim Dutlulu, sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Kar, kış demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Boyalılar Mahallesi’ndeki güneş enerjisi santralinden sonra ikinci santralimiz de Hanpaşa Mahallesi’nde yükseliyor. Projenin toplam değeri 2 milyon doların üzerinde olacak. Belediyemiz bu santrallerden hem temiz enerji hem de gelir elde edecek. Elde edilen bu ek gelirin tamamı vatandaşlara hizmet olarak geri dönecek,” dedi.