Bandırma’da Kadın El Emeği Festivali

• 24 Ocak 2022
Bandırma Belediyesi, yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Evlerinde kendi imkânlarıyla ürettikleri ürünlerini tüketiciyle buluşturma konusunda sıkıntı yaşayan kadınlara destek olmak amacıyla 8-13 Mart 2022 tarihleri arasında “Kadın El Emeği Festivali” düzenleniyor. Ekonomik kriz, aile geçimini zorlaştırdı. Ek gelir kaynaklarının bulunmasını âdeta zorunlu hâle getirdi. Bu nedenle Bandırma Belediyesi evlerinde ürettikleri el emeği ürünlerini satmak isteyen kadınlara destek oluyor. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak büyük bir çadırda kadınlara ücretsiz stant verilecek. Kadınlar bu stantlarda festival boyunca satış yapabilecek. Festivalde sadece Bandırma’da ikamet eden kadınların stant açmasına izin verilecek.