Buca Belediyesi’nden üreticiye ücretsiz yem desteği

• 24 Ocak 2022
Buca Belediyesi, çiftçiye altı ayda 36.500 kilo ücretsiz hasıl yem dağıttı.

Başkan Erhan Kılıç’ın pandemi döneminin başında hayata geçirdiği Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Programı kapsamında ilçedeki hayvancılık faaliyetini geliştirmek için organik hasıl yem (yeşil yem) üretimi başladı. Buca Belediyesi Solucan Gübre Tesisi içindeki 24 metrekarelik alana kurulan hasılmatikle, iklim koşullarına bağlı olmadan topraksız tarımla yapılan üretimle altı ay gibi kısa bir sürede 36.500 kilo yeşil yem elde edildi. Bu sayede ilçedeki çiftçilerin yüzü güldü. Üretilen yem, Buca’da hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticiye ücretsiz olarak dağıtıldı. Üreticinin yem maliyeti yarı yarıya azaldı. Süt kalitesinde de artış sağlandı.