Çayıralan Belediyesi’nden kadın istihdamına destek

• 24 Ocak 2022
Çayıralan Belediyesi, kadın istihdamını artırmak ve kadınların ev ekonomilerine katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla projelerine devam ediyor.

Belediye bünyesinde Çayıralan Belediyesi Emekçi Kadınlar Şirketi ve Kadınlar Kooperatifi kuruldu. Bu sayede kadınların ürettikleri tamamı yöresel ve organik ürünler (fasulye, nohut, mercimek, mantı, bal, marmelat, gilaburu, turşu, yufka ekmek ve bazlama ekmek) işleniyor ve paketleniyor. Ayrıca Türkiye’nin her köşesine kargo yoluyla gönderiliyor. Başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere İstanbul, Antalya ve Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri’nin Halk Marketleri’nde de bu ürünlerin pazarlanıyor.