"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

İktidarın Korkusu Ve Belediyelerimiz

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

CHP’li belediyeler, siyasi iktidarın yanlış politikalarının neden olduğu ekonomik buhranla mücadele eden vatandaşlara destek olmak için tüm imkânlarını seferber ediyor. Ancak iktidar, vatandaşlara hizmet etmek isteyen belediyelerimizi engellemek için her türlü hukuksuzluğa başvurmaktan çekinmiyor. Yasal düzenlemelerle belediyelerimizin birçok yetkisi ve geliri elinden alınıyor, devlet kaynakları belediyelerimize kapatılıyor ve haksız soruşturmalarla belediyelerimiz üzerinde baskı kurulmaya çalışılıyor.

CHP’li belediyeler, siyasi iktidarın yanlış politikalarının neden olduğu ekonomik buhranla mücadele eden vatandaşlara destek olmak için tüm imkânlarını seferber ediyor. Ancak iktidar, vatandaşlara hizmet etmek isteyen belediyelerimizi engellemek için her türlü hukuksuzluğa başvurmaktan çekinmiyor. Yasal düzenlemelerle belediyelerimizin birçok yetkisi ve geliri elinden alınıyor, devlet kaynakları belediyelerimize kapatılıyor ve haksız soruşturmalarla belediyelerimiz üzerinde baskı kurulmaya çalışılıyor. İstanbul, İzmir, Adana ve Muğla Büyükşehir Belediyeleri’nin ulaşım, içme suyu, enerji üretimi ve deprem konutu inşası gibi altı büyük projesi bir yıldan fazla süredir Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmıyor. Toplam bütçesi 20 milyar TL’yi bulan projeler, Erdoğan onaylamadığı için hayata geçirilemiyor. Bu tablo, ülkeyi 20 yıldır yöneten siyasi iktidarın, belediyelerimizin hizmetlerinden dahi korktuğunun kanıtıdır. Belediyelerimize karşı izlenen bu politika, organize bir kötülüktür. Bu partizan tutum, hizmet bekleyen vatandaşları cezalandırmaktır.


Kara Kış Fonu
Belediyelerimiz, siyasi iktidarın önlerine çıkardığı tüm engelleri aştı, bundan sonra da aşmaya devam edecek. İktidarın hiçbir çabası, belediyelerimizin hizmet üretmesine engel olamayacak. Bu kapsamda, belediyelerimizin “Kara Kış Fonu” desteği hakkında bilgi vermek isterim. Belediyelerimiz, 3 Kasım 2021 tarihinden bu yana 2.8 milyon ihtiyaç sahibi aileye toplamda 1 milyar 57 milyon TL tutarında destekte bulundu. Gıdadan ısınmaya, kırtasiyeden faturaya kadar birçok alanda vatandaşlara destek verildi. “Askıda Fatura”, “Halkın Bakkalı” ve “Veresiye Defteri” gibi dayanışma projeleriyle de ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 130 milyon TL tutarında destek sağlandı.


Yerel Yönetimler Heyeti

CHP Yerel Yönetimler Heyeti olarak yurt gezilerimize devam ediyoruz. Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ve Antalya Milletvekili Cavit Arı’yla birlikte şu âna kadar 16 ilde 52 belediyemizi ziyaret ettik. 20-22 Ocak tarihlerinde Kırklareli’de belediyelerimizle, örgütümüzle ve vatandaşlarımızla bir araya geldik. Ziyaretlerimizde temel amacımız, belediyelerimizin faaliyetlerini yerinde görmek, mevcut sorunlara çözüm bulmak ve belediyelerimizin başarılı hizmetlerine katkı sağlamak. Önümüzdeki süreçte bu ziyaretlere devam edeceğiz. Biliyoruz ki, yerel yönetimlerdeki başarılı hizmetlerimiz, iktidara giden yolda en büyük gücümüz olacak.


Önerilen Haberler