İzmir’de metro istasyonuna sanat galerisi

• 24 Ocak 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak metro istasyonunun içinde sanat galerisi açmaya hazırlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kültürel dokusunu zenginleştirmek ve sanatı gündelik hayata taşımak için çalışmalarına devam ediyor. Konak metro istasyonunun Kemeraltı girişindeki bölümde, 2.000 metrekarelik alanda İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından çalışmalar başlatıldı. 3 milyon 120 bin TL’lik yatırımla zemin yenilendi ve duvar panoları takıldı. Alanın aydınlatması sağlandı ve yangın merdiveni yapıldı. Giriş holü, depolar, vestiyer, tuvaletler, engelliler için asansörlü sistem, idari ofislerin ve kafenin bulunacağı kentin modern sanat galerisi, 2022 yılının Nisan ayında hizmete girecek. Konak Metro Sanat Galerisi’nin kentin önemli sanat merkezlerinden biri olması planlanıyor.