Lüleburgaz’a Balkan Evi projesi

• 24 Ocak 2022
Lüleburgaz Belediyesi’nin geçmişle gelecek arasında köprü kuracak önemli projelerinden biri olan Balkan Evi için köy ziyaretleri başladı.

Kültür İşleri Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında göçmen kültürüne ait eski fotoğraf, vesika, evrak, kıyafet, araç ve gereçlerin toplanması hedefleniyor. Toplanan envanterler, bağışlayan kişinin adıyla Balkan Evi’nde sergilenecek. Lüleburgaz Belediyesi’nin 2022 Göç Yılı kapsamında yapımını tamamlamayı planladığı Balkan Evi için çalışmalar hızlandı. Proje kapsamında farklı meslek gruplarını bünyesinde bulunduran Danışma Kurulu’yla toplantılar yapıldı. Kültür İşleri Müdürlüğü, saha çalışmalarına hız verdi.