Nazım Hikmet Beylikdüzü’de anıldı

• 24 Ocak 2022
Beylikdüzü Belediyesi ve Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı katkılarıyla dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet, doğumunun 120. yılında anıldı.

Dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet, doğumunun 120. yılında, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde anıldı. Beylikdüzü Belediyesi ve Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı işbirliğinde düzenlenen “Nazım Hikmet’i Tanımak” adlı söyleşiye, gazeteci ve yazar Zeynep Oral, şair ve yazar Orhan Alkaya konuşmacı olarak katıldı. Anma programında, şiirleri 50’den fazla dile çevrilen ve birçok ödül alan Nazım Hikmet’in aşkları, şiirleri ve hayatı anlatıldı. Zülfü Livaneli’nin ve Cem Karaca’nın Nazım Hikmet şiirlerinden bestelediği şarkılar da seslendirildi.