Saruhanlı’da toplu sözleşme mutluluğu

• 24 Ocak 2022
Saruhanlı Belediyesi’yle Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş) arasında iki yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

240 işçiyi kapsayan sözleşmeye göre, belediyede en düşük işçi maaşına %55 zam yapıldı. Böylelikle (çocuk yardımı, 15+15 olmak üzere yılda iki defa yevmiye ücreti ve bayram ikramiyeleri hariç) en düşük işçi maaşı net 4.752 TL’ye yükseldi. Sözleşme, 1 Ocak 2022 ve 31 Aralık 2023 tarihleri arasında geçerli olacak. Ayrıca taraflar arasında iki yıllık süre içinde, enflasyon rakamlarının açıklandığı dönemlerde maaşları görüşmek üzere tekrar bir araya gelme kararı alındı.