Seyhan Belediyesi’nden çocuklara ücretsiz diş taraması

• 24 Ocak 2022
Seyhan Belediyesi, 4.853 çocuğa ağız ve diş sağlığı taraması yaptı.

Pandemiyle mücadelede halk sağlığı için Türkiye’de ilk olan uygulamaları hayata geçiren Seyhan Belediyesi, ilçenin eski köylerinde yaşayan çocuklara yönelik diş taraması çalışmalarına başladı. Seyhan Belediyesi’nin halk sağlığının korunmasına yönelik hizmetleri kapsamında Sağlık İşleri Müdürlüğü gezici ekiplerinin 2021 yılında gerçekleştirdiği ağız ve diş sağlığı tarama çalışmalarında 4.853 çocuğa ulaşıldı. Ağız ve diş sağlığı tarama çalışmalarında tüm çocuklara diş fırçası armağan edildi, doğru diş fırçalama eğitimi verildi. Sağlıklı toplum hedefiyle, Başkan Akif Kemal Akay’ın talimatıyla Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2021 yılında Seyhan’ın kent merkezine uzak eski köylerinden başlayarak 43 mahallede, 4 pazar yerinde, 3 Bilgi Evi’nde ve belediye kreşlerinde 0-14 yaş grubundaki çocuklara yönelik ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirdi.