Tepebaşı Belediyesi’nden üreticilere ücretsiz eğitim

• 24 Ocak 2022
Tepebaşı Belediyesi, üreticiler için eğitim veriyor.

Meyve bahçe tesisi, budama, bakım, hastalık ve zararlılar, hasat, meyvelerin depolanması ve muhafaza edilmesi konulu eğitim için kayıtlar başladı. Eğitim, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nün uzman eğitmenleri tarafından verilecek. Eğitim ücretsiz olacak. Şubat ayında hafta içi 09:00-16:00 saatleri arasında iki günü teorik ve bir günü de pratik olmak üzere toplam üç gün sürecek. Eğitimde meyvecilikte fidan seçimi, meyve bahçesi ve üzüm bağı tesisi, budamada kullanılan araçlar ve dezenfeksiyon, budama teknikleri, modern bahçecilikte telli terbiye sistemleri, sulama, bitki besleme, bazı hastalık ve zararlılarla mücadele konuları işlenecek. Eğitim, örnek bahçe gezisi ve budama uygulamasıyla sona erecek.