Turgutlu Belediyesi’nden atık ilaç toplama kampanyası

• 24 Ocak 2022
Turgutlu Belediyesi, “Atık İlaç Toplama Kampanyası” başlatıldı.

Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) ve Manisa Eczacı Odası işbirliğiyle tarihi geçmiş ve kullanılmayan ilaçların güvenli bir şekilde imha edilmesi amacıyla “Atık İlaç Toplama Kampanyası” başlatıldı. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve ÇEKOOP ilçe temsilcisi Seval Ünlüerler arasında imzalanan protokole göre, Turgutlu genelinde ilk etapta gönüllü 30 eczaneye atık ilaç toplama kutusu yerleştirilecek. Son kullanma tarihi geçmiş ve kullanılmayan ilaçlar, bertaraf edilmek üzere Turgutlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından toplanacak. Söz konusu ilaç atıkları, toplandıktan sonra lisanslı firma tarafından imha edilecek.