Üreticinin kefili Muğla Büyükşehir Belediyesi

• 24 Ocak 2022
Muğla Büyükşehir Belediyesi, üreticiye kefil oluyor.

Birçok Avrupa ülkesine yaş sebze ve meyve ihracatı yapan Muğla’daki toptancı hal esnafının yaşadığı ekonomik sıkıntı nedeniyle üretici arasında yaşanan sorunlar Muğla Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla ortadan kalkıyor. Bugüne kadar borçlarını alamayan 596 üreticiye kefil olan Muğla Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 3 milyon 642 bin TL ödeme yaptı. Hal Yönetmeliği kapsamında üreticinin mağduriyeti gideriliyor. Esnafın yeniden ürün alması sağlanıyor. Belediyenin bu uygulamasından oldukça memnun olduğunu söyleyen üretici Muhammer Akça, “Muğla Büyükşehir Belediyesi, adımın kirlenmesini önledi, bizi topluma küstürmedi.” dedi.