"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Yıldırım: “Gölbaşı’nı Geliştirmek İçin Çalışıyoruz”

  • 24 Ocak 2022

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

İSKENDER YILDIRIM: Engellilerin, yaşlıların ve ihtiyaç sahibi vatandaşların ücretsiz yararlanacağı “Hastane Taksi” projesini hayata geçirdik.  İlçemizin en önemli eksikliklerinden biri, mezbahaydı. Modern sisteme sahip mezbaha yaptık. Yol ve sıcak asfalt çalışmalarını tamamladık. Göl çevresindeki 5.500 metrekarelik alanda rekreasyon çalışması gerçekleştirdik.
Et kombina aracı aldık, etlerin hijyenik koşullarda dağıtılmasını sağladık. 5.5 milyon TL’lik sosyal yardımı ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırdık.

Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

İSKENDER YILDIRIM: Pandemi nedeniyle hedeflerimizde ve planlarımızda değişikliğe gittik. Vatandaşların salgın sürecini en az zararla atlatması için çalışmalar yaptık. Ekonomik kriz, belediyelerin tamamını zor durumda bıraktı. Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için girişimlerde bulunuyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmaya çalışıyoruz. Yatırım programımıza aldığımız birkaç projemiz var, ama bütçemizi dahi bilmiyoruz. Merkezî yönetimden gelen paylarla ayakta duran bir belediyeyiz, başka gelirimiz yok. Mali yapımız dahilinde, gelen ödeneklerle yatırımlarımızı yapacağız.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

İSKENDER YILDIRIM: “Kreş”, “Yaşlı Bakım Merkezi” ve “Muhtar Evleri”, önümüzdeki dönem projelerimiz arasında yer alıyor. Erkenek İshale Hattı’nı yapıyoruz. Bizim için hayati değeri olan bir projedir. İstihdama yönelik çalışmalar yapıyoruz. İstihdam, bölgemiz için önem arz ediyor. İki firma (iplik ve şapka) ilçemize geldi ve yatırım yaptı. Bu iki firmada yaklaşık 800 kişi istihdam edilecek. Altyapı sorunlarını da çözeceğiz. Hayata geçirdiğimiz her projenin hatırlanmasını isteriz.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

İSKENDER YILDIRIM: İl belediyesi farklı partiden olmasına rağmen birlikte uyum içinde çalışıyoruz. Taleplerimiz hiçbir zaman geri çevrilmiyor.

İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?

İSKENDER YILDIRIM: Evet, var. Muhtarlarla, diğer paydaşlarımızla fikir alışverişi yapıyoruz. Kent konseyi de çalışmalarına devam ediyor.

Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?

İSKENDER YILDIRIM: Kırılgan grupların yaşadığı iki mahalleye pozitif ayrımcılık yaptık, yol, kaldırım vb. eksiklikleri hızlı bir şekilde tamamladık. Ayrıca bu mahallelere düzenli olarak sosyal yardımları ulaştırıyoruz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

İSKENDER YILDIRIM: CHP’li birçok belediyede olduğu gibi, paydaş kamu kurumlarının bürokratik engellerine takılıyoruz. Projelerimiz ve çalışmalarımız engelleniyor. Ekonomik açıdan da sıkıntı yaşıyoruz. Belediyemizin imkânları doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Seçildiğimizde belediyenin borcu 33 milyon TL’ydi. Mezbaha yapmak ve emekli olan çalışanların tazminatlarını ödemek için 6 milyon TL de biz borçlandık. 39 milyon TL’lik borcumuz 18 milyon TL’ye düştü. 24 milyon TL’ye yakın yatırım yaptık.

GÖLBAŞI BELEDİYESİ
KURUMSAL YAPI: Mali Hizmetler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü.  

MİSYON: Gölbaşı’nı huzur ve refah içinde yaşanan bir ilçeye dönüştürmek.

VİZYON: Kaliteli ve etkin hizmetler sunmak. Hizmette verimliliği sağlamak. Diğer kurum ve kuruluşlara örnek olmak.
    
STRATEJİK HEDEFLER: Eksikliklerimizi gidermek istiyoruz. 2021 yılında olduğu gibi, 2022 yılını da az hasarla tamamlamayı hedefliyoruz. Hiçbir çocuğun aç uyumamasını sağlamak, birinci hedefimiz.

ÇALIŞAN SAYISI: 186

BÜTÇE: 54.000.000 TL

İSKENDER YILDIRIM
Eğitim hayatını Gölbaşı’nda tamamladı. Gölbaşı’nda yaşıyor. CHP’ye emek veren bir ailenin çocuğu. Siyasi hayatına CHP’nin parti disiplinini bilen, devletine saygılı, toplumun değerlerine sahip çıkan, ülkesini önemseyen bir siyasetçi olarak devam ediyor. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler