"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Alan: “Pertek’i Örnek Bir İlçe Yapmak İstiyoruz”

  • 31 Ocak 2022

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

RUHAN ALAN: “Çocuk Meclisi”, “Kadın Meclisi” ve “Halk Meclisi” oluşturduk. Bu sayede ilçemizdeki sorunları tartışacağız, bu sorunlara vatandaşlarla birlikte çözüm bulmaya çalışacağız. İlçemizde vatandaşların internet kullanımını kolaylaştırmak ve hizmet kalitesini artırmak için ücretsiz WiFi imkânı sağladık. Engelli vatandaşların ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılamak amacıyla “Herkes İçin Engelsiz Hayat” projemizi hayata geçirdik. “Pertek Kültür Merkezi ve Kültür Haritası” projemizle ilçemizi tanıtmayı, ekonomik açıdan ilçemize katkı sağlamayı, tarihî mekânların bakımını yapmayı amaçladık. Kadın Dayanışma Merkezi kuracağız. Bu sayede şiddete maruz kalan kadınlara psikolojik destek vereceğiz. Kadınların istihdam edilmesine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Sokak hayvanları için çalışmalarımıza (beslenme, barınma, sağlık hizmetleri) devam edeceğiz. Öğrencilere eğitim ve burs desteği veriyoruz. “Yavrumuza Merhaba” projemiz kapsamında bebek setleriyle ailelere destek oluyoruz. İhtiyaç sahibi yaşlı vatandaşların ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Yaşlı bakımevini en kısa sürede faaliyete geçirmeyi amaçlıyoruz. Üniversite mezunu gençler ve iş arayan vatandaşlar için istihdama yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

RUHAN ALAN: Stratejik hedeflerimizde ve planlarımızda değişiklik söz konusu oldu. Belediyemizdeki birimlerin ve personelin ihtiyaçlarını belirledik. Bu doğrultuda 60’a yakın işçi istihdam ettik. CHP’li büyükşehir belediyeleriyle ve diğer kardeş belediyelerle görüştük, ihtiyaç duyduğumuz araç-gereçler için destek aldık. Yeni birimler oluşturduk. Bu birimlere personel istihdam ettik. Hedeflerimizde ve planlarımızda değişiklik yapmamızın nedenleri arasında ilçemizin konumu, kültürel açıdan önemli bir yere sahip olması ve çevre illere ulaşımın feribotla sağlanması yer alıyor. İlçemizde yaşayan vatandaşlara daha hızlı ve kesintisiz hizmet sunmak için birçok alanda değişiklik yapmayı planlıyoruz.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

RUHAN ALAN: Önümüzdeki dönemde hayata geçirmek istediğimiz projeleri şu şekilde sıralayabilirim:

•    Pertek Sanat Sokağı
•    Çarşı Otopark Projesi
•    Kültür Turları Projesi
•    Amfi Tiyatro
•    Tarım Hayvancılık Turizm Konseyi
•    Pertek Stadyumu
•    Yeşil Alan Çalışmaları
•    Baraj Kıyı Yürüyüş Yolu ve Plaj Alanları
•    İçme Suyu Altyapısı ve Arıtma Tesisleri
•    Pertek Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Birimleri

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


RUHAN ALAN: Diğer ilçe ve il belediyeleriyle birçok alanda işbirliği yapıyoruz. Bu kapsamda katı atık toplama çalışmaları ve sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Pandemi nedeniyle birçok projemizi ileri bir tarihe erteledik. İl ve ilçe belediyeleriyle herhangi bir olumsuzluk yaşamıyoruz.  

İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?

RUHAN ALAN: İlçemizdeki STK’larla, kooperatiflerle görüşmelerimiz devam ediyor. “Kent Müzesi” yapılması için ilgili STK’ya yer tahsis ettik, müze çalışmalarına gerekli desteği vereceğiz. İlçemizdeki tarım kooperatifleriyle iletişim hâlindeyiz. Tarım arazilerinin yeniden faaliyete geçmesi ve sulama konusundaki eksikliklerin giderilmesi için çalışıyoruz. Aynı zamanda istihdam olanakları yaratmak için elimizden geleni yapacağız. Kadınlara yönelik çalışmalar yapıyoruz. Kadınların el emeği ürünlerini değerlendireceğiz. Bu sayede hem onlara destek olacağız hem de ilçemize katkıda bulunacağız.

Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?

RUHAN ALAN: Kırılgan gruplardaki bireyleri ziyaret ediyoruz. Onların istek ve beklentileri genellikle iş bulma konusunda oluyor. Görüşmelerimizde bu konuda onlara bilgi veriyorum. Yakın zamanda ilçemizde huzurevi açılacak. Huzurevinde yaklaşık 30 kişi istihdam edeceğiz. Belediyemizin ihtiyaçları doğrultusunda diğer projelerimizde de istihdam imkânı yaratacağız.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

RUHAN ALAN: Ekonomik açıdan zorluk yaşıyoruz. Araç-gereç yetersizliği ulaşımda sıkıntıya neden oluyor. Pandemi dönemi de birçok hizmetimizi etkiledi.


PERTEK BELEDİYESİ
KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü.

MİSYON: Pertek’te yaşayan vatandaşların yaşam kalitesini artırmak. Belediyecilik hizmetlerini vatandaşların talep ve önceliklerini dikkate alarak insan odaklı, çevreye duyarlı ve katılımcı bir anlayışla yerine getirmek.

VİZYON: Hizmette ve kalitede örnek bir belediye olmak.

STRATEJİK HEDEFLER: Pertek’i örnek bir ilçe yapmak istiyoruz.

ÇALIŞAN SAYISI: 110

BÜTÇE: 23.000,000,00 TL

RUHAN ALAN

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Konaklama İşletmeciliği Bölümü’nü bitirdi. Yüksek lisans eğitimini Çağ Üniversitesi İşletme Yönetimi Bölümü’nde tamamladı. Turizm sektöründe (yurtiçi-yurtdışı) üst düzey yönetici olarak çalıştı. Pertek Sakine Genç Meslek Yüksekokulu’nda öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 2019 yerel seçimlerinde Pertek Belediye Başkanı seçildi. Evlidir.


Önerilen Haberler