Ankara Büyükşehir'den 240 bin aileye 1 kilo et

• 31 Ocak 2022
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent Kart sahibi sosyal yardım alan 240.792 aileye her ay birer kilo et desteği verileceğini açıkladı.

Ankara’da “insan odaklı” ve “toplum sağlığı” odaklı sosyal belediyecilik örneklerini her geçen gün yaygınlaştıran Başkan Mansur Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden duyuru yaptı. Başkent Kart’a 1 kilo et bedeli karşılığı her ay 100 TL destek yatırılacak. Konuyla ilgili olarak vatandaşlara bilgi mesajı gönderildi. Yüklenen destek tutarı sadece et alışverişinde kullanılabilecek. Başkan Mansur Yavaş, “Başkent Kart’a her ay düzenli olarak yatırılacak 100 TL’lik et desteğiyle alışverişlerinizi mahallenizdeki kasaplardan ya da marketlerden yapabilirsiniz. Bu destek tutarı sadece et ürünleri alışverişinde kullanılabilecektir,” dedi.